- 250 ml apă călduţă
- 125 ml borş
- 125 ml ulei
- 180 g zahăr
- 15 g drojdie proaspătă
- 3 linguri cacao
- un praf de sare
- făină cât cuprinde
- rahat

Preparare: Se cerne făina într-un vas (eu am folosit aproximativ 900 g, depinde şi de calitatea făinii), se face în mijlocul ei o gaură şi se pune drojdia proaspătă. Adăugăm apa călduţă, borşul, uleiul, zahărul şi praful de sare şi frământăm aluatul până ajunge la o consistenţă potrivită (nici foarte vârtos, dar nici moale). După ce terminăm de frământat aluatul îl împărţim în două părţi egale. O parte o lăsăm aşa, iar cealaltă jumătate o frământăm din nou adăugând cacao, până se omogenizează foarte bine. Lăsăm aluatul la crescut pentru o jumătate de oră.
Împărţim fiecare aluat în patru bile. Întindem o bilă de aluat simplu în formă de cerc cu grosimea de aproximativ 2-3 mm. Procedăm la fel şi cu aluatul cu cacao. Cele două foi le suprapunem, lăsând foaia cu cacao în partea de jos şi întindem din nou aluatul până la grosimea dorită. Tăiem foaia în 8 (în caz că dorim cornuri puţin mai mari) sau 12 triunghiuri (pentru cornuri mai mici). Punem rahatul tăiat fâşii grosuţe la baza triunghiului şi începem să formăm cornuleţele. Le aşezăm în tavă având grijă să lăsăm spaţiu între ele pentru că vor creşte.
Se coc în cuptorul preîncălzit până se rumenesc frumos.
Ma mir ca sunt de post si arata asa bine.
Nu mi-au ieşit mie cele mai arătoase, dar sigur ţie îţi vor ieşi şi mai bine 😀
Cunosc reteta, fapt care ma impinge sa-i sfatuiesc pe toti cititorii tai sa o incerce. Ceva dulce, delicios, si incredibil de aspectuos!
Mersi mult, mă bucur că îţi place!
Apetisant, cu siguranta trebuie sa incerc.
Mult suces in continuare.
Multumesc… Sper sa ii placa lui Dragos cornuletele.
interesant.Sper sa fie la fel de bune pe cat sant de aratoase.Le incerc maine,ne auzim.
Spor la treaba si astept sa imi spui cum au iesit