Ingrediente blat:
- 6 ouă mari
- 120 g zahăr
- 100 g nuci măcinate
- 90 g făină
- 15 ml rom
Ingrediente cremă:
- 4 ouă
- 200 g zahăr
- 100 g cacao
- 350 g unt
- 1 zahăr vanilat
- 60 ml apă
Sirop:
- 50 ml rom
- 50 ml apă
Blat: Albuşurile se bat spumă, apoi se adaugă zahărul şi se bat din nou până la dizolvarea completă a zahărului. Se adaugă gălbenuşurile, nuca măcinată, făina şi romul şi se amestecă uşor cu lingura. Compoziţia rezultată se pune într-o tavă dreptunghiulară, îmbrăcată cu hârtie de copt. Se coace blatul în cuptorul preîncălzit până trece testul cu „scobitoarea” (atunci când scobitoarea iese curată din blat, înseamnă că acesta este copt). Blatul fierbinte se răstoarnă pe un prosop de bucătărie, se scoate hârtia de copt şi se rulează.
Crema: Ouăle, zahărul, apa şi cacao se pun într-un vas pe baie de aburi şi se fierbe până se îngroaşă amestecul. Când acesta este rece, se adaugă untul la temperatura camerei şi se amestecă bine.
După ce blatul s-a răcit, se însiropează cu amestecul de apă şi rom şi se umple rulada cu 2/3 din cremă. Cu restul de cremă se îmbracă tortul şi cu ajutorul unei linguri se dă aspectul trunchiului de copac. Se orneză cu bucăți de ciocolată sau fructe de pădure, după plac.
Ce delicios arata, imi place si decorul… Felicirari Dodo, stii sa iti “vinzi” prajiturile!
Multumesc.. Sa stii ca e si foarte bun
Foarte delicios! L-am incercat si eu saptamana trecuta. Nu e greu de facut iar satisfactia e maxima.
Complimenti Dodo…..fara cuvinte……BRAVA BRAVA BRAVA
Tante grazie (asta dacă am tradus corect, daca nu..era vorba de mulţumesc mult) 😀
ce delicios arata. pare foarte foarte bun de mancat