Ingrediente aluat:
- 800 g făină
- 15 g drojdie proaspătă
- 1 ou
- 1 linguriţă zahăr
- 1 linguriţă sare
- 40 ml ulei de măsline
- apă călduţă
Ingrediente bază:
- piept de pui fiert
- broccoli
- porumb fiert
- măsline
- ardei
- roşii
- caşcaval
- puţin suc de roşii
Am numit-o aşa pentru că e o pizza foarte uşoară atât ca dificultate de lucru cât şi în ceea ce priveşte consistenţa ei. Nu am avut o reţetă cu cantităţi exacte, însă rezultatul a fost unul gustos.
Preparare: Într-un vas punem făina, în mijlocul ei adăugăm drojdia, zahărul, sarea şi apa. Amestecăm toate acestea, apoi adăugăm oul şi frământăm cu restul de făină. După ce formăm un aluat omogen, punem şi uleiul puţin câte puţin şi frământăm până intră tot uleiul în aluat. Eu am făcut mai mult aluat pentru că aveam nevoie de nişte chifle pentru hamburgeri, dar pentru 2 pizza cred că e suficient dacă folosiţi 500 g făină. Lăsăm aluatul la crescut 45 de minute. După acest timp, împărţim aluatul în două şi întindem fiecare parte în foaie subţire. Punem aluatul în tavă, îl înţepăm cu furculiţa în unele locuri şi începem asamblarea. Punem puţin suc de roşii pe foaie, îl întindem, apoi pieptul de pui rupt fâşii, mai mari sau mai mici, depinde de voi. Continuăm cu porumbul fiert, rondele de ardei, roşii şi măsline, iar la urmă punem bucheţele de broccoli crud, presărăm caşcaval ras (eu am folosit caşcaval feliat şi l-am rupt în pătrăţele mai mici înainte de a-l pune pe pizza) şi puţin busuioc uscat. Dăm pizza în cuptorul preîncălzit până se topeşte caşcavalul şi blatul este gata.
Pingback: Hamburger « Bucătăria lui Dodo