Bucataria lui Dodo

  • Despre mine
  • Meniuri
    • Pentru masa de Paște
  • Sugestii

Supă de mazăre

Posted on 17 September, 2010 by Dodo

Ingrediente:

  • 350 g mazăre
  • 1 morcov
  • 1 ceapă
  • 1 ardei
  • 4 linguri ulei
  • tăiţei
  • sare
  • delikat

Preparare: Tăiem ceapa mărunt şi o punem la călit în ulei alături de morcovul tăiat rondele. Adăugăm şi mazărea proaspătă sau congelată, călim puţin, apoi adăugăm aproximativ 2 litri de apă. Când începe să fiarbă punem şi ardeiul tăiat cubuleţe, sare şi delikat după gust. De preferat e sa folosim ardei roşu, strict pentru cromatică, gustul fiind acelaşi indiferent de culoare :) Când legumele sunt fierte, proces ce durează aproximativ 20-30 de minute, punem tăiţeii şi mai lăsăm 4-5 minute să fiarbă. Cantitatea de tăiţei variază de la o persoană la alta, după preferinţă. Eu am folosit cam o mână de tăiţei la 2 litri de apă. Presărăm puţină verdeaţă şi servim!

IMG_3882

Posted in Mâncăruri de post, Supe şi ciorbe | Tags: mazare | 5 Comments
« Cartofi ţărăneşti
Aripioare la cuptor »

5 thoughts on “Supă de mazăre”

  1. vio says:
    19 September, 2010 at 12:28 pm

    esti tare tine-o tot asa

    Reply
  2. vio says:
    19 September, 2010 at 12:28 pm

    ok

    Reply
  3. solomon geta says:
    27 July, 2011 at 10:23 pm

    o sa incerc si eu e prea laudata de cei care au mancat

    Reply
    • Bucataria lui Dodo says:
      27 July, 2011 at 11:38 pm

      Spor la treaba! Astept sa imi spui cum a iesit 😀

      Reply
  4. geta solomon says:
    28 March, 2012 at 6:04 pm

    Am facut in acest post de doua ori si cei care au servit di ea au crezut ca e cu carne.Foarte gustoasa!

    Reply

Leave a comment Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Cautare

Aboneaza-te

Ultimele retete

  • Tartă cu mousse de ciocolată
  • Chifle fără drojdie
  • Supă cremă de cartofi
  • Turtiţe de cartofi cu rozmarin
  • Beef wellington
  • Aperitiv cu somon şi brânză de capră
  • Pui italian
  • Chec cu lămâie şi mac
  • Macrou afumat
  • Mini plăcinţele cu hribi

Categorii retete

  • ►Aluaturi dulci (28)
  • ►Aperitive şi salate (36)
  • ►Ceva dulce (22)
  • ►Fursecuri (16)
  • ►Mâncăruri de bază (61)
  • ▼Mâncăruri de post (12)
    • Cartofi "prăjiţi" la cuptor
    • Cartofi cu mălai (de post)
    • Mâncărică de ardei (de post)
    • Mâncărică de cartofi cu usturoi (de post)
    • Mâncărică de praz cu ciuperci (de post)
    • Orez cu ciuperci (de post)
    • Orez cu legume
    • Pacheţele cu măsline
    • Pâine cu pesto
    • Pâine integrală cu seminţe
    • Supă de mazăre
    • Turtiţe cu ardei şi măsline
  • ►Paste şi pizza (21)
  • ►Prăjituri (41)
  • ▼Supe şi ciorbe (12)
    • Borş de ciolan afumat
    • Borş de peşte
    • Ciorbă de pui
    • Ciorbă rădăuţeană
    • Supă asiatică de pui
    • Supă cremă de cartofi
    • Supă cremă de linte (de post)
    • Supă cremă de mazăre (de post)
    • Supă de mazăre
    • Supă de pui
    • Supă de pui cu găluşte
    • Supă de roşii
  • ►Torturi şi tarte (31)

Cuvinte cheie

televizor telina timp redus tirolez tocanita ton tort tort alb negru tort capsuni tort ciocolata tort cu banane tort cu frisca tort cu fructe de padure tort cu nuca tort cu visine tort delicios tortellini tort fructe tort mississippi trandafiri trunchi de copac turte turtite din cartofi turtite porumb ulei de masline ulei masline umpluta unt usturoi vanilie varza varza chinezeasca vas de lut verdeata vin vin alb vin spumant visine vita whiskey zahar zahar ars zahar brun zahar pudra zmeura

CyberChimps WordPress Themes

© Bucataria lui Dodo 2014