Ingrediente blat:
- 100 g unt
- 1/2 pahar zahăr
- 1 ou
- 1 pahar făină
- 1/2 pahar lapte
- 1 praf de copt
- 2 linguri cacao
- vanilie
Ingrediente cremă:
- 500 g brânză de vaci
- 2 ouă
- 1 pahar zahăr
- coajă de lămâie / portocală
- 2 linguri făină
- 100 g unt
Preparare: Se amestecă untul cu zahărul şi oul. Se adaugă făina cu praful de copt, laptele, vanilia şi cele două linguri de cacao. Se toarnă 3/4 din compoziţie într-o tavă unsă şi tapetată cu făină. Brânza de vaci se amestecă cu gălbenuşurile de la ouă, zahărul, coaja de lămâie / portocală, iar la urmă adăugăm albuşurile bătute spumă, făina şi untul aflat la temperatura camerei. Peste compoziţia din tavă se pune brânza fără să se atingă marginile tăvii, apoi punem restul de aluat şi dăm tava la cuptor pentru 45 minute. Când s-a răcit se poate turna o glazură din 4 linguri de zahăr, 3 linguri cacao, 1 lingură margarină şi 6 linguri de apă.
Retetele tale mi-au fost fost din nou de folos si asa am scapat de stresul cu…”oare ce prajituri sa fac pt Craciun? oare o sa imi reuseasca?ce implica tot acest proces(daca ii pot spune asa :)))?”.
Sarbatori Fericite, Dodo! si la mai multe Retete!!!
ps: vreau sa fiu prima:)))
Multumesc la fel, Piscotule 😛 Sa fii sanatoasa si sa ai parte de tot ce e mai bun in noul an! Pup
P.S. Ma bucur ca ti’au fost de folos retetele de aici.
Buna Dodo,
canitatile sint pentru tava de ce marime?
Mersi pentru raspuns,
Miss Marple
Bună Miss Marple. Poţi folosi o tavă cu dimensiunile 25*30 cm, poate chiar un pic mai mare.