Bucataria lui Dodo

  • Despre mine
  • Meniuri
    • Pentru masa de Paște
  • Sugestii

Broscuţe

Posted on 25 September, 2010 by Dodo

Ingrediente aluat:

  • 200 g untură
  • 400 g smântână
  • 4-5 gălbenuşuri
  • 600-700 g făină

Ingrediente bezea:

  • 6-7 albuşuri
  • 600 g zahăr

Preparare: Cernem făina într-un bol încăpător, adăugăm gălbenuşurile, smântâna şi untura şi frământăm până obţinem un aluat omogen. Împărţim aluatul în şase părţi egale. Din fiecare porţie astfel formată se întinde o foaie care se unge cu unt topit, apoi se rulează şi se lasă la frigider 24 de ore.

În ziua preparării broscuţelor se bat spumă albuşurile, se adaugă zahărul şi se bat din nou până obţinem o bezea.

Se ia fiecare rulou în parte, se taie în 25-26 părţi. Fiecare parte se întinde în formă de dreptunghi pe care se pune o lingură de bezea şi un sfert de nucă.

SDC13601

Se rulează, se strânge la capete, asemenea unor bomboane.

SDC13611

Se coc broscuţele aproximativ 10 minute.

SDC13631

Se pudrează cu zahăr cât sunt calde.

SDC13627

Posted in Fursecuri | Tags: bezea, broscute, nucă, prajitura | 6 Comments
« Prăjitură cu brânză
Paste cu piept de pui »

6 thoughts on “Broscuţe”

  1. Bogdan says:
    25 September, 2010 at 11:01 pm

    Bravo Dodo…. e ceva unic, nu am mai vazut nicaieri asa ceva… Din poze imi dau seama cat sunt de delicioase ;)) Sunt de parere ca merita incercata reteta.

    Reply
  2. itirecomandam says:
    28 September, 2010 at 3:37 pm

    hmm, am avut deosebita onoare sa savurez aceste “Broscute” sunt mult mai delicioase decat par :)
    Noi cei care-ti recomandam filme ne inclinam in fatza ta … Dodo :)

    Reply
  3. claudia says:
    26 April, 2011 at 9:15 pm

    par delicioase!! abia astept sa-mi faca mama :)

    Reply
    • Bucataria lui Dodo says:
      26 April, 2011 at 9:16 pm

      Intr-adevar este o reteta deosebita. Astept impresiile..

      Reply
  4. Simona says:
    12 April, 2017 at 9:27 pm

    Este o reteta care imi aduce aminte de copilărie sunt spectaculoase de bune am pierdut reteta dar am reusit sa o gasesc .
    Am pregatit deja foile si deabea astept pana maine sa le fac multumesc Dodo 😘😘🤗🤗🤗

    Reply
    • Dodo says:
      13 April, 2017 at 4:54 am

      Ma bucur ca le incerci. Si mie imi plac la nebunie, asa-s de bune ca se topesc efectiv in gura 😀

      Reply

Leave a comment Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Cautare

Aboneaza-te

Ultimele retete

  • Tartă cu mousse de ciocolată
  • Chifle fără drojdie
  • Supă cremă de cartofi
  • Turtiţe de cartofi cu rozmarin
  • Beef wellington
  • Aperitiv cu somon şi brânză de capră
  • Pui italian
  • Chec cu lămâie şi mac
  • Macrou afumat
  • Mini plăcinţele cu hribi

Categorii retete

  • ►Aluaturi dulci (28)
  • ►Aperitive şi salate (36)
  • ►Ceva dulce (22)
  • ▼Fursecuri (16)
    • American cookies
    • Broscuţe
    • Capriciul femeii
    • Chocolate crinkles
    • Corioci
    • Cornuleţe cu nucă (de post)
    • Fursecuri
    • Fursecuri cu banane şi ciocolată
    • Fursecuri cu fructe de pădure
    • Fursecuri cu mac
    • Fursecuri cu nucă de cocos
    • Fursecuri de post
    • Fursecuri Oaca-Oaca
    • Fursecuri Ovis Molis
    • Prăjiturele cu gem
    • Trandafiri
  • ►Mâncăruri de bază (61)
  • ►Mâncăruri de post (12)
  • ►Paste şi pizza (21)
  • ►Prăjituri (41)
  • ►Supe şi ciorbe (12)
  • ►Torturi şi tarte (31)

Cuvinte cheie

televizor telina timp redus tirolez tocanita ton tort tort alb negru tort capsuni tort ciocolata tort cu banane tort cu frisca tort cu fructe de padure tort cu nuca tort cu visine tort delicios tortellini tort fructe tort mississippi trandafiri trunchi de copac turte turtite din cartofi turtite porumb ulei de masline ulei masline umpluta unt usturoi vanilie varza varza chinezeasca vas de lut verdeata vin vin alb vin spumant visine vita whiskey zahar zahar ars zahar brun zahar pudra zmeura

CyberChimps WordPress Themes

© Bucataria lui Dodo 2014