Ingrediente:
- 7 cartofi
- 6 ouă
- 250 g brânză de vaci
- 150 g caş
- 2 linguri smântână
- sare
- piper
Preparare: Cartofii spălaţi bine se pun la fiert cu tot cu coajă. După ce se răcesc îi curăţăm şi îi tăiem rondele. Între timp punem 5 ouă la fiert în apă cu sare, pe care le tăiem tot rondele după ce s-au răcit. Într-un vas yena uns cu unt, punem un strat de cartofi, jumătate din cantitatea de brânză de vaci, puţin caş dat pe răzătoare, apoi un strat de ouă fierte.
Repetăm operaţiunea până terminăm ingredientele, având grijă să avem deasupra un strat subţire de cartofi. Mie mi-au ieşit 2 straturi de brânză şi ouă şi 3 de cartofi. Oul rămas crud îl batem împreună cu smântâna, sarea şi piperul, după care turnăm peste cartofi. Radem restul de caş deasupra şi dăm vasul la cuptor pentru 30 de minute, până ce cartofii devin aurii.
suna bine,acum merg sa prepar,apoi revin cu un comentariu mai amplu
Mult spor şi aştept să-mi spuneţi cum au ieşit.
cartofi frantuzesti. sunt bunii ! mama imi face mereu