Ingrediente:
- muşchiuleţ de porc
- castraveţi muraţi
- morcov
- sare
- piper
Preparare: Cantităţile sunt variabile, însă pentru 15 rulouri eu am folosit un morcov şi 4 castraveciori. Muşchiuleţul se taie felii ce se bat ca pentru şniţele, apoi se sărează şi se piperează. Morcovul întreg îl punem în apă fierbinte şi îl lăsăm să fiarbă 10 minute. După ce se răceşte puţin îl tăiem fâşii nu foarte groase, cu care vom umple rulourile. La fel tăiem şi castraveţii.
Punem o fâşie de morcov şi una de castravete pe fiecare felie de carne, rulăm şi prindem cu scobitori.
Punem rulourile într-o tavă cu puţin ulei, o căniţă de apă, acoperim tava şi le dăm la cuptor pentru 40-50 de minute. Le întoarcem din când în când, mai punem apă dacă mai este nevoie şi le lăsăm să fiarbă înăbuşit. Încercăm carnea să fie fiartă, apoi descoperim tava şi lăsăm rulourile 5-10 minute să se rumenească.
Am servit rulourile alături de orez cu legume şi salată de varză chinezească. Poftă bună!
Reţeta de orez o voi publica într-un alt post.
Delicios… Sunt sigur ca te-ai chinuit ceva timp cu ele
Arată foarte fain. La noi în bătătură nu prea avem orez.