Ingrediente:
- 6-7 cartofi
- condimente pentru cartofi
- sare
- piper
- oregano
- 4-5 căţei de usturoi
- 3-4 linguri ulei
Preparare: Într-un vas punem la fiert apă pentru a opări cartofii. Între timp curăţăm cartofii, îi spălăm şi îi tăiem în 4 sau în 8 în funcţie de cât sunt ei de mari. Când apa începe să clocotească punem cartofii, şi îi lăsăm să clocotească 4-5 minute. Îi scoatem din apa fierbinte şi îi punem într-o tavă. Eu am îmbrăcat-o în folie de aluminiu pentru a fi mai uşor la spălat.
Condimentăm cartofii cu sare, piper, oregano, condimente pentru cartofi, îi stropim cu ulei şi amestecăm bine. Căţeii de usturoi îi curăţăm de surplusul de coajă şi îi punem întregi printre cartofi.
Acoperim tava cu folie de aluminiu şi o dăm la cuptor pentru aproximativ 20 de minute, cât să fiarbă cartofii. În ultimele 5 minute scoatem folia şi îi lăsăm să se rumenească.
Sunt uşor crocanţi la exterior şi moi la interior. Foarte buni mai ales acum că a început postul.
Eu am servit cu salată de varză.
Poftă buna!
1. Atat mananci tu la o masa?
2. Cand ne recomanzi un meniu de Craciun si unul de Anul Nou? Suntem cu totii curiosi..
2. Sunt in etapa de selectie a retetelor, in apropierea sarbatorilor vin cu propunerile.
De Pasti desteptule,o sa ti recomande un meniu de Craciun,iar de pastele cailor,poze.
Cred ca nu am inteles foarte bine comentariul. Totusi, comentariile anterioare sunt de cateva luni bune si prin urmare era vorba de meniul de Craciun.
Propuneri? Propuneti iti dau o suta..poze dorim 😀
Pozele prin apropierea sarbatorilor, cand se prepara mancarea.