Ingrediente:
- 500 g făină
- 150 g zahăr
- 25 g drojdie proaspătă
- apă călduţă
- coaja rasă de la o portocală
Preparare: Punem făina într-un vas, facem o gaură în mijloc, adăugăm drojdia şi puţină apă caldă. Amestecăm şi lăsăm puţin la dospit. Adăugăm zahărul şi coaja de portocală şi frământăm aluatul până ajunge la consistenţa dorită. Nu trebuie să fie nici prea vârtos, nici prea moale. Lăsăm aluatul la crescut pentru 30-40 de minute.
Împărţim aluatul în 5 părţi şi întindem fiecare bucăţică de aluat într-o foaie cu grosimea de 7-8 milimetri din care decupăm gogoşile cu paharul. Mai lăsăm gogoşile să crească aproximativ 20 de minute după care le punem la prăjit în ulei fierbinte pe ambele părţi până devin aurii.
Zici ca nu sunt de post!! Gogoshica fitzoshica hihi
Şi dacă am vrea să le umplem cu finetti, de exemplu, care va fi procedeul? 😀
Iei frumuşel un cuţit, faci o tăietură în lateral, iar cu o seringă pui finetti
De care seringa? Faza cu cutitul cred ca era foarte clara. La seringa se refera fata..de care??
O seringă pentru ornat torturile şi prăjiturile, sau mai bine un sac a la poche..
De unde atata fineti cat pentru un sac intreg bre?
Nu, nu era clară faza cu cuţitul. Eram curioasă dacă nu se pune umplutura înainte de a le prăji…