Ingrediente aluat:
- 250 ml ulei
- 250 ml borş
- 250 g zahăr
- 1 linguriţă amoniac nestins
- făină cât cuprinde
Din ingredientele de mai sus se frământă un aluat din care se fac 4 foi ce se coc pe dosul tăvii.
Ingrediente cremă:
- 500 ml apă
- 10 linguri zahăr
- 100 g griş
- 250 g margarină
- coajă de lămâie
- zeamă de lămâie
- gem de caise
Preparare: Se fierbe apa cu 5 linguri de zahăr şi atunci când clocoteşte se dă drumul grişului în ploaie, atât cât să se obţină o compoziţie ca de budincă. Se răceşte. Separat se freacă un pachet de margarină cu 5 linguri zahăr, apoi când grişul este rece se amestecă cele două compoziţii. Se adaugă coajă de lămâie şi puţină zeamă, după gust. Peste prima foaie se pune jumătate din crema de griş, a doua foaie, apoi un strat de gem de caise (sau orice alt gem dorim), a treia foaie şi cealaltă jumatate de cremă de griş. Punem şi ultima foaie apoi presăm bine prăjitura şi o ţinem într-un loc călduţ, pentru a se înmuia foile. O putem tăia a doua zi.
la cat de bine arata prjiturica cred ca la fel de buna este ; voi incerca nu mai pot de pofta miamiiiiiii
Multumesc! Sper sa va fie pe plac
acum am scris reteta,sper sa o fac maine,imi place mult cum arata,felicitari
Multumesc! Sper sa va fie pe plac si va mai astept pe la mine
Cat gris? Scrieti retetele corect,nu ne faceti sa pierdem timp si bani-ma refer la ingrediente-ptr ca e f important de stiut asta.
Am revenit asupra cantitatii. Multumesc pentru atentionare