Ingrediente blat:
- 250 ml Cola
- 1 cană zahăr
- 6 linguri ulei
- 2 linguri miere
- 200 g nucă măcinată
- 2 căni făină
- esenţă de rom
- 1 linguriţă bicarbonat stins
Ingrediente sirop:
- 1 cană zahăr
- 1 cană apă
Ingrediente cremă:
- 250 g margarină
- 250 g zahăr pudră
- 3 linguri ness
- 1 lingură apă
- nuci tocate
Preparare: Se amestecă zahărul cu Cola-Cola până se dizolvă, se adaugă uleiul, mierea de albine, nuca măcinată, esenţa de rom, bicarbonatul stins şi făina. Pregătim o tavă dreptunghiulară, o acoperim cu hârtie de copt sau o ungem şi tapetăm cu făină. Punem compoziţia în tavă şi dăm la cuptor până trece testul scobitorii.
Între timp, pregătim siropul astfel: Punem zahărul într-o crăticioară şi lăsăm să se caramelizeze tot, apoi adăugam apa şi amestecăm până se topeşte tot zahărul şi rezultă un sirop.
Pentru cremă, amestecăm nessul cu o lingură de apă până se deschide la culoare. Frecăm margarina cu zahărul pudră şi adaugăm peste ness.
După ce se răceşte blatul, îl înţepăm cu o furculiţa din loc în loc şi turnăm siropul peste el. Acoperim totul cu cremă, iar peste aceasta punem nucile tocate, pentru a îmbrăca toată suprafaţa.
Aveti prajituri cu multa multa multa flișca?
Ce scarbooos
Mai bine mananci una de post!
Buna prajitura, da mai buna rima. Amandoi ne pricepem.
Cea mai buna prajitura pe care am gustat-o in ultima vreme! O recomand din inima!
Ce dimensiuni ar trenui sa aiba tava folosita pentru aceste ingrediente?
De regula eu o pregateam intr-o tava mare, de aproximativ 30 x 35 cm. In functie de preferinte, se poate folosi si o tava mai mica (astfel prajitura va iesi mai inalta) sau o tava patrata de 30 x 30 cm sau 35 x 35 cm (nefiind mari modificari asupra aspectului final al prajiturii).
Multumesc!