Ingrediente aluat:
- 200 ml lapte
- 5 linguri zahăr
- 40 g unt
- 1 ou
- 1 cub drojdie proaspătă (25 g)
- 500 g făină
- coajă de portocală
Ingrediente cremă:
- 250 g mac măcinat
- 100 ml lapte
- 5 linguri zahăr
Preparare: Într-un vas punem făina, facem o gropiţă în mijloc şi adăugăm drojdia cu zahărul, laptele, untul, oul şi coaja de portocală. Frământăm aluatul şi îl lăsăm la dospit pentru 30 de minute. Între timp pregătim umplutura astfel: punem macul împreună cu laptele şi zahărul la fiert, amestecăm până se leagă bine, apoi dăm deoparte la răcit.
Împărţim aluatul în 6 sau în 8, în funcţie de câte cornuleţe vrem să facem şi cât de mari vrem să fie. Fiecare parte o întindem în formă de cerc, iar cercul îl tăiem în 8. La baza fiecărui triunghi astfel format aşezăm o linguriţă de mac, apoi rulăm pentru a forma cornuleţele. Le punem într-o tavă, le ungem cu un ou bătut şi le dăm la cuptor pentru 15-20 minute, până se rumenesc.
Before…
And after…
Minunate aceste cornuri! Câte au ieșit din cantitățile de mai sus? Mulțumesc!
Intre 50-60 cornulete, depinde mult de cat de mari vrem sa le facem. Putem face si mai putine, insa vor fi mai mari.