Bucataria lui Dodo

  • Despre mine
  • Meniuri
    • Pentru masa de Paște
  • Sugestii

Negresă – brioşe (de post)

Posted on 6 February, 2011 by Dodo

Ingrediente:

  • 1 cană nucă măcinată
  • 1 cană zahăr
  • 1 1/2 cană apă
  • 1/2 cană ulei
  • 2 căni făină
  • 3 linguri gem de prune sau caise
  • 1 linguriţă bicarbonat de sodiu
  • 3 linguri cacao

IMG_4332

Preparare: Se amestecă toate ingredientele de mai sus, doar că trebuie să stingem bicarbonatul cu puţin oţet sau zeamă de lămâie. Turnăm compoziţia astfel preparată în formele de brioşă în mod egal, având grijă să lăsăm puţin loc şi pentru a creşte. Deasupra fiecărei brioşe putem pune bucăţele de ciocolată, stafide sau miez de nucă.

IMG_4310

 

Dăm tava la cuptor pentru aproximativ 20-30 min, sau cel mai sigur încercăm brioşele cu o scobitoare.

IMG_4334

Posted in Prăjituri | Tags: briose, ciocolata, de post, negresa, stafide | 20 Comments
« Conservă de peşte
Negresă cu banane »

20 thoughts on “Negresă – brioşe (de post)”

  1. Alexandra says:
    7 February, 2011 at 10:35 am

    Foarte frumos arata! 😡 =p~

    Reply
    • Bucataria lui Dodo says:
      7 February, 2011 at 6:43 pm

      Multumesc, Alex :*

      Reply
  2. Alina says:
    7 February, 2011 at 2:03 pm

    Vreau sa fac si eu…dar nu mai stiu de unde ai luat formele alea pt briose:D!

    Reply
    • Bucataria lui Dodo says:
      7 February, 2011 at 6:44 pm

      Eu le’am luat din Bobo Shop, dar sigur se gasesc si in hypermarketuri.. Spor la facut :*

      Reply
  3. Andrei Ciubotariu says:
    7 February, 2011 at 7:22 pm

    Vai ce bune sunt!! Îmi dai și mie pup?

    Reply
    • Bogdan says:
      7 February, 2011 at 8:34 pm

      Desigur.. :*:* =))

      Reply
  4. Alina says:
    7 February, 2011 at 11:27 pm

    Eu cand am vazut formele pt fursecuri am avut mari emotii sa nu sa se topeasca in cuptor:)))….acu’ ca le-ai testat tu, merg la sigur!:*

    Reply
    • Bucataria lui Dodo says:
      8 February, 2011 at 10:32 am

      Sigur nu se topesc şi nici nu trebuie să le ungi cu unt, plus că se spală foarte uşor 😀 Ţi le recomand şi ţie.

      Reply
  5. SOLOMON GETA says:
    15 February, 2011 at 8:05 am

    arata foarte bine .

    Reply
    • Bucataria lui Dodo says:
      15 February, 2011 at 1:00 pm

      Multumesc

      Reply
  6. mery says:
    8 August, 2011 at 4:50 pm

    Arata super si sigur sunt si foarte gustose.O sa le fac si eu acum ca este si post.

    Reply
    • Bucataria lui Dodo says:
      8 August, 2011 at 10:58 pm

      Multumesc. Aştept să îmi spuneţi cum au ieşit.

      Reply
  7. mery says:
    10 August, 2011 at 11:03 am

    Am facut briosele.Au fost forte gustoase.Ma temeam sa gresesc ceva sa nu iasa dar e forte usoara reteta.O sa le mai fac si pe 15 august.

    Reply
    • Bucataria lui Dodo says:
      10 August, 2011 at 10:59 pm

      Bravo! Ma bucur mult ca au iesit asa cum v-ati dorit si mai ales ca repetati reteta 😀
      Va mai astept pe la mine pe blog..

      Reply
  8. stancu mario says:
    7 September, 2011 at 4:58 pm

    cam cate briose ies din compozitia aceasta?;;) arata foarte bine:*

    Reply
    • Bucataria lui Dodo says:
      7 September, 2011 at 11:41 pm

      E posibil ca dimensiunea formelor de briose sa influenteze putin numarul lor, dar mie mi’au iesit 12 bucati avand in vedere formele care se vad in fotografie.
      Multumesc mult pentru aprecieri. Te mai astept pe la mine :)

      Reply
  9. ionita teodora says:
    17 March, 2012 at 3:04 pm

    dragutz…

    Reply
  10. Valentin Munteanu says:
    6 April, 2012 at 3:12 pm

    arata super…. :)

    Reply
    • Bucataria lui Dodo says:
      6 April, 2012 at 3:50 pm

      Multumesc! Sunt si foarte bune, merita incercate 😀

      Reply
  11. Irina says:
    24 April, 2020 at 11:21 am

    Cea mai buna reteta de negresa ever :X

    Reply

Leave a Reply to Irina Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Cautare

Aboneaza-te

Ultimele retete

  • Tartă cu mousse de ciocolată
  • Chifle fără drojdie
  • Supă cremă de cartofi
  • Turtiţe de cartofi cu rozmarin
  • Beef wellington
  • Aperitiv cu somon şi brânză de capră
  • Pui italian
  • Chec cu lămâie şi mac
  • Macrou afumat
  • Mini plăcinţele cu hribi

Categorii retete

  • ►Aluaturi dulci (28)
  • ►Aperitive şi salate (36)
  • ►Ceva dulce (22)
  • ►Fursecuri (16)
  • ►Mâncăruri de bază (61)
  • ►Mâncăruri de post (12)
  • ►Paste şi pizza (21)
  • ▼Prăjituri (41)
    • Bezea fină
    • Brownies
    • Chec cu lămâie şi mac
    • Chec pufos
    • Negresă - brioşe (de post)
    • Negresă cu banane
    • Pandişpan cu banane
    • Pandişpan cu brânză
    • Pandişpan cu vişine
    • Prăjitură "Fetiţa japoneză"
    • Prăjitura "Pădurea neagră"
    • Prăjitura ”Flenduroase”
    • Prăjitură Boema
    • Prăjitura CocoMac
    • Prăjitură cu afine
    • Prăjitură cu bezea
    • Prăjitură cu brânză
    • Prăjitură cu brânză şi glazură de ciocolată
    • Prăjitură cu brânză și sos de mure
    • Prăjitură cu cacao (de post)
    • Prăjitură cu ciocolată şi căpşuni
    • Prăjitură cu cocos şi cacao
    • Prăjitură cu coniac
    • Prăjitură cu gem (de post)
    • Prăjitură cu mere
    • Prăjitură cu mere şi foi de plăcintă
    • Prăjitură cu mere şi nucă (de post)
    • Prăjitură cu miere
    • Prăjitură cu multă ciocolată
    • Prăjitură cu ness şi Cola (de post)
    • Prăjitură cu nucă
    • Prăjitură cu piersici
    • Prăjitură cu smântână
    • Prăjitură cu whiskey și cremă de cacao cu nucă
    • Prăjitură de post cu afine
    • Prăjitura deşteapta
    • Prăjitură Domino
    • Prăjitură krantz
    • Prăjitura Snickers
    • Prăjitura Televizor
    • Ruladă cu dulceaţă de căpşuni
  • ►Supe şi ciorbe (12)
  • ►Torturi şi tarte (31)

Cuvinte cheie

televizor telina timp redus tirolez tocanita ton tort tort alb negru tort capsuni tort ciocolata tort cu banane tort cu frisca tort cu fructe de padure tort cu nuca tort cu visine tort delicios tortellini tort fructe tort mississippi trandafiri trunchi de copac turte turtite din cartofi turtite porumb ulei de masline ulei masline umpluta unt usturoi vanilie varza varza chinezeasca vas de lut verdeata vin vin alb vin spumant visine vita whiskey zahar zahar ars zahar brun zahar pudra zmeura

CyberChimps WordPress Themes

© Bucataria lui Dodo 2014