Ingrediente:
- 1 cană nucă măcinată
- 1 cană zahăr
- 1 1/2 cană apă
- 1/2 cană ulei
- 2 căni făină
- 3 linguri gem de prune sau caise
- 1 linguriţă bicarbonat de sodiu
- 3 linguri cacao
Preparare: Se amestecă toate ingredientele de mai sus, doar că trebuie să stingem bicarbonatul cu puţin oţet sau zeamă de lămâie. Turnăm compoziţia astfel preparată în formele de brioşă în mod egal, având grijă să lăsăm puţin loc şi pentru a creşte. Deasupra fiecărei brioşe putem pune bucăţele de ciocolată, stafide sau miez de nucă.
Dăm tava la cuptor pentru aproximativ 20-30 min, sau cel mai sigur încercăm brioşele cu o scobitoare.
Foarte frumos arata! 😡 =p~
Multumesc, Alex :*
Vreau sa fac si eu…dar nu mai stiu de unde ai luat formele alea pt briose:D!
Eu le’am luat din Bobo Shop, dar sigur se gasesc si in hypermarketuri.. Spor la facut :*
Vai ce bune sunt!! Îmi dai și mie pup?
Desigur.. :*:* =))
Eu cand am vazut formele pt fursecuri am avut mari emotii sa nu sa se topeasca in cuptor:)))….acu’ ca le-ai testat tu, merg la sigur!:*
Sigur nu se topesc şi nici nu trebuie să le ungi cu unt, plus că se spală foarte uşor 😀 Ţi le recomand şi ţie.
arata foarte bine .
Multumesc
Arata super si sigur sunt si foarte gustose.O sa le fac si eu acum ca este si post.
Multumesc. Aştept să îmi spuneţi cum au ieşit.
Am facut briosele.Au fost forte gustoase.Ma temeam sa gresesc ceva sa nu iasa dar e forte usoara reteta.O sa le mai fac si pe 15 august.
Bravo! Ma bucur mult ca au iesit asa cum v-ati dorit si mai ales ca repetati reteta 😀
Va mai astept pe la mine pe blog..
cam cate briose ies din compozitia aceasta?;;) arata foarte bine:*
E posibil ca dimensiunea formelor de briose sa influenteze putin numarul lor, dar mie mi’au iesit 12 bucati avand in vedere formele care se vad in fotografie.
Multumesc mult pentru aprecieri. Te mai astept pe la mine
dragutz…
arata super….
Multumesc! Sunt si foarte bune, merita incercate 😀
Cea mai buna reteta de negresa ever :X