Ingrediente:
- 250 g margarină
- 125 g zahăr pudră
- 2 gălbenuşuri
- 1 albuş
- 150 g amidon
- 200 g făină
- 1 praf de sare
- 1 zahăr vanilat
- ciocolată
- stafide
- migdale
Preparare: Mixam margarina la temperatura camerei cu zahărul pudră şi zahărul vanilat, apoi adaugăm gălbenuşurile pe rând şi la urmă albuşul. Amestecăm bine, iar apoi adaugăm făina, amidonul şi sarea. La sfârşit putem pune şi bucăţele de ciocolată, stafide, nuci, migdale, sau orice altceva. Vom obţine un aluat nu foarte tare, ce se poate modela cu mâna. Formăm biluţe din aluat, le aplatizăm între palme şi le punem în tavă fără a o unge cu grăsime.
Introducem tava în cuptorul preîncălzit pentru 15-20 de minute, până devin uşor aurii pe margine.
Reţetă preluată de la Laura Adamache cu mici modificari.
Foarte artistica ultima poza… Imi place… Si fursecurile de altfel.
Totusi am o intrebare, cand fac fursecurile “oaca oaca”? Cand sunt la cuptor, sau cand sut mancate?
Nu am mancat atat de multe incat sa faca oaca oaca.. Cred ca trebuie sa mai fac o portie ca sa imi dau seama 😀
Consider ca ar trebui sa ma chemi si pe mine la a doua portie… Asa ca sa fie experimentul mai profi :>
E atat de artistica poza incat imi lasa gura apa…cu toate ca nu’s niste prajituri foarte sofisticate, deci…le incerc si pe astea:)))
Nici nu trebuie să fie sofisticate ca să fie şi bune. Să-mi spui şi mie cum ţi-au ieşit
Daca vin si eu la a doua portie este mult mai profi experimentul.:D
Pingback: Ciupercuţa curioasă « Bucătăria lui Dodo
Pingback: Povestea 1. Ciupercuța curioasă | andreiciubotariu
apropo broasca nu canta pe uscat
Felicitări pentru premiu!!
Multumeeeeeeesc!
minunate pentru ceaiul de la ora 5