Ingrediente:
- 500 g brânză de vaci
- 200 g zahăr
- 3 ouă
- esenţă de vanilie
- făină cât cuprinde
- 1 praf de copt
Preparare: Amestecăm bine bine brânza de vaci cu zahărul, adăugăm ouăle, esenţa de vanilie, praful de copt şi făina. Trebuie să obţinem un aluat nelipicios, uşor de modelat. Cu mâinile puţin umede modelăm papanaşi: facem nişte biluţe potrivit de mari, le aplatizăm cu palmele şi le facem o gaură în mijloc. Le prăjim pe ambele părţi în mult ulei încins, până devin aurii. Le scoatem pe un serveţel pentru a absorbi excesul de ulei şi le servim cu smântână şi dulceaţă sau pudrate cu zahăr.
Noi am servit papanaşii cu dulceaţă de afine şi smântână de casă. Simplu şi delicios!
E oficial… Mi s-a facut pofta de papanasi :))