Vă propun astăzi o reţetă deloc pretenţioasă, foarte gustosă şi puţin costisitoare, având în vedere că folosim ce mai avem prin frigider. De aceea cantităţile ingredientelor variază de la un caz la altul. Eu am folosit următoarele:
- piept de pui
- ciuperci
- 1 ceapă
- 2 linguri smântână
- 1/2 lingură făină
- ulei
- sare
- piper
- câteva clătite sărate
Preparare: Ceapa o tocăm mărunt şi o călim în puţin ulei, adăugăm ciupercile tocate nu foarte mărunt pentru că oricum scad destul de mult. Când sunt aproape gata adăugăm pieptul de pui cubuleţe (eu am folosit câteva bucăţele de friptură), condimentăm cu sare şi piper. După ce scad bine ciupercile, oprim focul şi adăugăm smântâna şi puţină făină.
Punem o lingură două din compoziţia pregătită pe fiecare clătită, le rulăm îndoind capetele ca la sarmale şi le punem într-un vas termorezistent.
Dăm vasul în cuptor pentru 15-20 de minute, cât să se lege bine compoziția.
Poftă mare!
Se pot face si cu ciuperci la borcan sau conserva?
Multumesc!
Sigur ca da. Orice fel de ciuperci pot fi adaugate, totul depinde de gustul fiecaruia.