Ingrediente blat cacao:
- 4 ouă
- 8 linguri zahăr
- 2 linguri cacao
- 1 linguriţă praf de copt
- 6 linguri făină
- 1 plic ciocolată caldă
Ingrediente blat cocos:
- 2 albuşuri
- 2 linguri zahăr
- 70 g cocos
- 1 lingură făină
Ingrediente cremă:
- 2 gălbenuşuri
- 2 ouă
- 100 g zahăr
- 1 lingură cacao
- 125 g unt
Preparare: Pentru blatul de cacao separăm ouăle, batem albuşurile spumă adăugăm zahărul şi le batem din nou până se topeşte zahărul. Adăugăm gălbenuşurile şi amestecăm.
Adăugăm cacao, praful de ciocolată caldă, făina şi praful de copt, omogenizăm amestecând uşor de sus în jos. Turnăm amestecul într-o tavă în care am pus hârtie de copt. Eu am folosit o tavă de 32/25 cm.
Apoi pregătim blatul de cocos: batem albuşurile spumă cu zahărul, adăugăm nuca de cocos şi făina şi amestecăm uşor. Cu o lingură, punem peste blatul de cacao din loc în loc.
Punem tava în cuptorul încălzit şi o coacem până trece testul scobitorii.
Între timp pregătim crema astfel: într-un vas punem gălbenuşurile, ouăle, zahărul şi cacao şi le fierbem pe baie de aburi până se îngroaşă. Lăsăm la răcit, după care adăugăm untul şi amestecăm până se omogenizează.
Punem crema peste blatul rece. Radem ciocolată deasupra şi dăm prăjitura la rece pentru 2-3 ore.
Extraordinar de pufoasă şi aromată!
Combinaţia de ciocolată şi cocos e demenţială!
Prajitura arata super. Cred ca ii foarte buna.Ce se intampla cu blatul de cocos. Dupa fotografie vad ca se pune din loc in loc pe blatul maro, dar cand.
Se pune peste blatul maro înainte să dăm tava la cuptor. Am completat şi în textul reţetei. Scuze pentru neînţelegerile provocate.
Vroia mama să facă dar nu aveam cocos.
Si nu ai ajuns in secunda 2 la magazin?
foarte buna numai cine na mancat nu stie
oare se poate intinde crema de cocos peste blatul maro?
Cred ca se poate intinde, dar mi se pare ca arata foarte bine si asa 😀