Ingrediente:
- 500 g făină
- 1 linguriţă drojdie uscată
- sare
- 2 linguriţe zahăr
- apă
- ciuperci
- cârnaţi
- ardei gras
- mozzarella
- măsline
- sos de roşii
- oregano
Preparare: Facem un aluat din făină, drojdie, sare, zahăr şi apă cât să iasă un aluat nu foarte vârtos. Îl lăsăm la crescut cel puţin jumătate de oră. Între timp curăţăm ciupercile şi le tăiem felii grosuţe, feliem cârnaţii şi mozzarella, ardeiul îl tăiem julien, la fel şi măslinele.
Împărţim aluatul în două, întindem o foaie de dimensiunea tăvii de pizza , punem foaia în tavă, o ungem cu o lingură de sos de roşii şi punem restul ingredientelor pe aluat după gustul nostru, presărăm oregano şi dăm tava în cuptorul preîncălzit.
După 20-30 de minute o scoatem din cuptor.
Foarte delicioasa pizza… Puteam sa jur ca e cumparata :”>
ciuperci, ciuperci … imi plac in orice mancarica !!
Si mie imi plac ciupercile… De curand am facut ciuperci gratinate, dar nu am reusit sa le postez pe blog. Sper sa vin si cu aceasta reteta in curand…
Foarte frumos. Toate retetele tale sunt reusite si delicioase. Succes in continuare eu merg sa scot pizza din cuptor.
Stiati ca daca in aluat mai pui si un galbenus blatul va iesi mai auriu?
Cu aluatul asta ies 2 pizze?
Daca vrem sa facem doar o pizza, impartim cantitatile de aluat la 2?
Din cantitatile prezentate in reteta pot iesi 2 tavi de pizza, totul depinde de grosimea aluatului, in functie de preferintele fiecaruia. Eu am facut 2 tavi, dar blatul a fost destul de subtire, dupa cum se poate observa si in poza.
Imi cer scuze ca am raspuns asa tarziu, abia acum am deschis laptopul. Sunt sigura ca a iesit o pizza foarte buna intr-un final
fff buna si gustoasa