Ingrediente blat:
- 160 g unt moale
- 50 g zahăr
- 1 plic zahăr vanilinat
- 2 gălbenuşuri
- 250 g făină
Ingrediente cremă:
- 2 ouă
- 80 g unt moale
- 150 g zahăr
- 50 ml suc de lămâie
- 3 linguriţe coajă de lămâie
- 300 g brânză vaci
- 50 g amidon
- sare
Plapumă de bezea:
- 3 albuşuri
- 150 g zahăr pudră
Preparare: Se bate untul cu zahăr tos şi zahăr vanilinat, se înglobează gălbenuşurile şi 125 g făină. Se adaugă apoi restul de făină şi se frământă. Se face o bilă de aluat, se înfăşoară în folie şi se dă la frigider pentru 45 de minute.
Se încinge cuptorul la 180 grade. Se unge o formă de tartă cu unt şi se tapetează cu făină. Pe planşeta de lucru tapetată cu făină, se întinde o foaie din aluat ce se pune în tavă. Se dă forma la frigider.
Se separă ouăle. Se bate untul cu zahăr, se adaugă gălbenuşurile şi se amestecă 2 minute. Se înglobează apoi sucul şi coaja de lămâie, urmate de brânza de vaci şi amidon. În final se înglobează albuşurile bătute spumă cu un praf de sare. Umplutura se aşează peste blat şi se coace prăjitura la cuptor timp de cca 35 minute.
După cele 35 de minute…
Între timp se bat albuşurile cu zahărul pudră. Se scoate tarta din cuptor şi se aşează deasupra compoziţia de bezea, se mai coace 10 minute.
Plapuma de bezea trebuie să fie încă moale şi uşor rumenă. Se scoate din cuptor şi se lasă să se răcească în formă.