Ingrediente:
- 320 g făină
- 100 g unt
- 125 g zahăr
- 3 ouă
- 90 g mac
- 1 linguriţă rasă praf de copt
- 1 linguriţă coajă de portocale
- ciocolată pentru ornat
Preparare: Untul se amestecă cu zahărul până devine spumă după care adăugăm ouăle, câte unul pe rând. Omogenizăm bine după care încorporăm coaja rasă de portocale, macul, făina şi praful de copt şi frământăm până obţinem un aluat compact, nu foarte tare. Dăm aluatul la frigider pentru minim 30 de minute. Îl scoatem de la rece şi îl porţionăm în bucăţele mici, din care vom forma fursecurile astfel: modelăm un rulou mic pe care îl îndoim puţin la capete pentru a ajunge la forma dorită. Punem fursecurile pe hârtie de copt, într-o tavă şi le coacem în cuptorul preîncălzit pentru 5-6 minute, până se rumenesc frumos pe spate. Mie mi-au ieşit aproximativ 80 de bucăţi. După ce le scoatem din cuptor le lăsăm câteva minute la răcit şi apoi le ornăm cu ciocolată topită.
Fiind vorba de o reţetă de fursecuri profit de ocazie pentru a vă prezenta premiul câştigat la concursul “Relaxează-te pe culinar.ro cu ceai şi fursecuri” organizat de culinar.ro în luna februarie şi sponsorizat de Kokoon şi American Desserts.
Bun bun!!
felicitari Andreea tine-o tot asa!!!!!!!!!!!!!!!
Multumesc matusica… Va pup pe toti
avem comentatori noi?o tine de mult tot asa acum tei trezit parlea?
:)) Orice comentator e binevenit.
Bună treaba asta. Să revenim totuși la fursecuri 😀