Ingrediente:
- aluat de pizza (cumpărat sau făcut în casă)
- 200 g şuncă
- 200 g caşcaval
- 2 ardei
- 2 roşii
- sare
- piper
- 3 linguri smântână
Preparare: Tocăm cubuleţe şunca, ardeii şi roşiile, caşcavalul îl dăm pe răzătoarea mare şi amestecăm toate ingredientele cu sare, piper şi smântâna. Întindem o foaie de aluat subţire (în aluatul făcut în casă se poate pune şi puţină drojdie. Eu am încercat şi un aluat de pizza cumpărat şi pot să spun că nu se lucrează foarte bine cu el, iar melcişorii nu erau tocmai rotunzi din această cauză, deşi gustul lor era bun), punem compoziţia pe foaie şi rulăm strâns pentru a nu curge compoziţia. Tăiem ruloul astfel format în felii de 1.5 – 2 cm şi punem melcişorii în tava tapetată cu hârtie de copt. Puteţi presăra deasupra lor puţin oregano.
Dăm tava în cuptorul preîncălzit pentru 20-25 de minute, până se rumesc.
Se pot servi atât calzi cât şi reci, fiind la fel de buni.