Ingrediente blat:
- 3 ouă
- 75 g făină
- 100 g zahăr
- 50 g unt topit
- 20 g cacao
Ingrediente cremă:
- 100 g ciocolată
- 300 ml frişcă lichidă
- 500 g cireşe fără sâmburi
- 1 portocală
- 3 linguri zahăr
Preparare: Pentru blat, ouăle întregi se amestecă cu zahărul şi se bat spumă cu mixerul până îşi triplează volumul. Adăugăm untul topit şi răcit, puţin câte puţin, apoi încorporăm şi făina amestecată cu cacao. Turnăm compoziţia într-o tavă tapetată cu hârtie de copt şi dăm tava în cuptorul încălzit în prealabil, pentru aproximativ 10 minute sau până trece testul scobitorii.
Separat, amestecăm într-un vas coaja şi sucul de la portocală cu zahărul şi dăm vasul pe foc până când începe să fiarbă. Adăugăm cireşele şi le lăsăm să se înmoaie cam 5 minute. Scurgem cireşele de siropul format şi le lăsăm la răcit. Siropul îl vom folosi mai apoi la însiroparea blatului. În vasul în care am fiert cireşele punem 100 ml frişcă lichidă şi lăsăm să se încălzească până încep să apară bule la suprafaţă. Dăm vasul deoparte şi adăugăm ciocolată, amestecând foarte repede până se formează o cremă. Lăsăm să se răcească bine, ocupându-ne acum de frişca rămasă. Punem 200 ml de frişcă într-un vas şi o batem cu mixerul până capătă consistenţa dorită.
Între timp blatul s-a copt, îl scoatem din tavă pe un platou pe care vom servi prăjitura şi îl însiropăm cu sucul în care au fiert cireşele. Întindem şi crema de ciocolată peste blat, apoi frişca bătută, aşezăm cireşele ce s-au răcit şi ornăm cu puţină ciocolată rasă.