Ingrediente:
- 8 ouă
- 8 linguri zahăr
- 11 linguri făină
- 1 lingură cacao
- 3 banane
Preparare: Batem albuşurile spumă, adăugăm zahărul şi batem din nou până se topeşte zahărul sau până când întorcând vasul cu capul în jos albuşul nu cade. Adăugăm gălbenuşurile şi bananele pasate (nu foarte fin, vrem să se simtă şi bucăţele mai mari de banană), amestecăm încet de sus în jos, apoi încorporăm şi făina.
În tava unsă cu unt şi tapetată cu făină turnăm cam 2 treimi din compoziţie, iar în restul compoziţiei adăugăm cacao, amestecăm bine şi turnăm în tavă peste cealaltă parte. Trecem puţin cu lingura prin tavă pentru a amesteca puţin cele două compoziţii şi dăm tava în cuptorul preîncălzit pentru 25-30 de minute, la temperatura de 175 grade.
Înainte de a scoate tava încercăm prăjitura cu o scobitoare. Dacă se lipeşte puţin mai lăsăm 2-3 minute în cuptor, dacă nu… e numai bună de savurat 
