Ingrediente:
- 5 ouă
- 5 linguri zahăr
- 5 linguri făină
- 1 praf de copt
- 1 zahăr vanilinat
- vişine fără sâmburi
Urmează o reţetă specială, cu care ne aduna mami pe lânga ea când eram mici copii. Din câte îmi amintesc mami folosea vişine puse la borcan (chiar nu ştiu cum le conserva), dar erau atât de bune, că le mâncăm direct din borcan :)) Şi acum să vedem cea mai simplă reţetă de prăjitură de vară, dulce-acrişoară, cu un efect garantat asupra copiilor. Sper să o savuraţi la fel cum o savuram şi noi pe vremea când eram pici.
Preparare: Se bat albuşurile cu telul sau cu mixerul până obţinem o spumă tare, care nu cade din vas atunci când îl întoarcem cu capul în jos
Adăugăm zahărul şi zahărul vanilinat şi batem din nou spuma până se topeşte zahărul. Apoi se adaugă gălbenuşurile, făina şi praful de copt. Compoziţia de pandişpan obţinută se toarnă într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Deasupra aşezăm vişinele pe care le-am scurs în prealabil, pentru a nu lăsa suc.

Introducem tava în cuptorul preîncălzit pentru 15-20 de minute, până când prăjitura noastră trece testul scobitorii.
Lăsăm pandişpanul la răcit, îl pudrăm cu zahăr şi îl servim cu maaaare poftă…
fffff bun pandispanul , si eu am facut acum cateva zile !!
Pingback: Prăjitură cu nucă « Bucătăria lui Dodo
pacat ca nu ai avut invitati
Se poate face iar cand se anunta invitati, nu-i nicio problema. Oricum pandispanul din imagini a fost facut in Iasi
il am in cuptor… sa speram bine
Astept sa imi spui cum ti-a iesit
Imi face si mami!
imi placa ca nu are ingrediente multe!
am mai facut 2 dar au iesit nashpa!
aa si se scrie vanilat nu vanilinat
Buna. Ma bucur ca iti place pandispanul cu visine. In ceea ce priveste zaharul vanilinat, te asigur ca modul in care am scris eu este corect avand in vedere ca folosesc zaharul de la Dr. Oetker, iar daca te vei uita pe plic exact asa scrie. In plus, acest zahar este obtinut diferit fata de cel vanilat, care desigur se poate obtine acasa si este mult mai bun.
ba da-mi voie sa iti spun ca vanilinat se scrie:))mai documenteaza-te inainte de a face un comentariu
atunci imi pare rau!acum mami incepe sa o scrie!poop
da cati ani ai?
cam cate prajiturele ies din aceasta compozitie?
Ies în jur de 25-30 de bucăţi, poate şi mai multe, în funcţie de cât de mari tăiem porţiile. Tava folosită în imagine are aproximativ 25 x 25 cm.
reteta nu contine ulei! nu este innecacioasa prajitura?
Pandişpanul nu conţine ulei, dar asta nu inseamna ca este o prajitura innecacioasa.
arata tare bine si am facut si a iesit tare buna si pufoasa
la ce temperatura trebuie sa fie cuptorul ? eu akum fac prajitura :X
Imi pare rau ca raspund asa tarziu
La 180-190 de grade.
incerc sa l fac si eu zilele acestea
Sigur o sa va reuseasca. Astept sa imi spuneti cum a iesit
foarte buna prajitura
Mulţumesc, mulţumesc!