Bucataria lui Dodo

  • Despre mine
  • Meniuri
    • Pentru masa de Paște
  • Sugestii

Pandişpan cu vişine

Posted on 22 June, 2011 by Dodo

Ingrediente:

  • 5 ouă
  • 5 linguri zahăr
  • 5 linguri făină
  • 1 praf de copt
  • 1 zahăr vanilinat
  • vişine fără sâmburi

DSC01870

Urmează o reţetă specială, cu care ne aduna mami pe lânga ea când eram mici copii. Din câte îmi amintesc mami folosea vişine puse la borcan (chiar nu ştiu cum le conserva), dar erau atât de bune, că le mâncăm direct din borcan :)) Şi acum să vedem cea mai simplă reţetă de prăjitură de vară, dulce-acrişoară, cu un efect garantat asupra copiilor. Sper să o savuraţi la fel cum o savuram şi noi pe vremea când eram pici.
Preparare: Se bat albuşurile cu telul sau cu mixerul până obţinem o spumă tare, care nu cade din vas atunci când îl întoarcem cu capul în jos :) Adăugăm zahărul şi zahărul vanilinat şi batem din nou spuma până se topeşte zahărul. Apoi se adaugă gălbenuşurile, făina şi praful de copt. Compoziţia de pandişpan obţinută se toarnă într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Deasupra aşezăm vişinele pe care le-am scurs în prealabil, pentru a nu lăsa suc.
DSC01877
Introducem tava în cuptorul preîncălzit pentru 15-20 de minute, până când prăjitura noastră trece testul scobitorii.
DSC01878
Lăsăm pandişpanul la răcit, îl pudrăm cu zahăr şi îl servim cu maaaare poftă…
DSC01883
Posted in Prăjituri | Tags: oua, pandispan, visine | 21 Comments
« Pulpe crocante cu roşii şi cartofi noi
Spaghetti cu sardine »

21 thoughts on “Pandişpan cu vişine”

  1. cat's kitchen says:
    26 June, 2011 at 10:53 pm

    fffff bun pandispanul , si eu am facut acum cateva zile !!

    Reply
  2. Pingback: Prăjitură cu nucă « Bucătăria lui Dodo

  3. solomon geta says:
    8 July, 2011 at 12:23 am

    pacat ca nu ai avut invitati

    Reply
    • Bucataria lui Dodo says:
      8 July, 2011 at 2:05 pm

      Se poate face iar cand se anunta invitati, nu-i nicio problema. Oricum pandispanul din imagini a fost facut in Iasi :)

      Reply
  4. bea says:
    3 February, 2012 at 4:29 pm

    il am in cuptor… sa speram bine

    Reply
    • Bucataria lui Dodo says:
      3 February, 2012 at 4:34 pm

      Astept sa imi spui cum ti-a iesit :)

      Reply
  5. o perss says:
    16 February, 2012 at 4:11 pm

    Imi face si mami!
    imi placa ca nu are ingrediente multe!
    am mai facut 2 dar au iesit nashpa!
    aa si se scrie vanilat nu vanilinat

    Reply
    • Bucataria lui Dodo says:
      16 February, 2012 at 4:45 pm

      Buna. Ma bucur ca iti place pandispanul cu visine. In ceea ce priveste zaharul vanilinat, te asigur ca modul in care am scris eu este corect avand in vedere ca folosesc zaharul de la Dr. Oetker, iar daca te vei uita pe plic exact asa scrie. In plus, acest zahar este obtinut diferit fata de cel vanilat, care desigur se poate obtine acasa si este mult mai bun.

      Reply
    • eliza says:
      27 June, 2012 at 7:33 pm

      ba da-mi voie sa iti spun ca vanilinat se scrie:))mai documenteaza-te inainte de a face un comentariu

      Reply
  6. o perss says:
    17 February, 2012 at 4:22 pm

    atunci imi pare rau!acum mami incepe sa o scrie!poop
    da cati ani ai?

    Reply
  7. Georgy says:
    22 February, 2012 at 4:26 pm

    cam cate prajiturele ies din aceasta compozitie?

    Reply
    • Bucataria lui Dodo says:
      22 February, 2012 at 6:17 pm

      Ies în jur de 25-30 de bucăţi, poate şi mai multe, în funcţie de cât de mari tăiem porţiile. Tava folosită în imagine are aproximativ 25 x 25 cm.

      Reply
  8. ady says:
    2 April, 2012 at 12:14 pm

    reteta nu contine ulei! nu este innecacioasa prajitura?

    Reply
    • Bucataria lui Dodo says:
      2 April, 2012 at 7:22 pm

      Pandişpanul nu conţine ulei, dar asta nu inseamna ca este o prajitura innecacioasa.

      Reply
  9. Denisa says:
    26 May, 2012 at 3:33 pm

    arata tare bine si am facut si a iesit tare buna si pufoasa

    Reply
  10. shinshi says:
    6 June, 2012 at 5:20 pm

    la ce temperatura trebuie sa fie cuptorul ? eu akum fac prajitura :X

    Reply
    • Bucataria lui Dodo says:
      6 June, 2012 at 10:47 pm

      Imi pare rau ca raspund asa tarziu :( La 180-190 de grade.

      Reply
  11. adriana says:
    12 June, 2012 at 9:19 am

    incerc sa l fac si eu zilele acestea

    Reply
    • Bucataria lui Dodo says:
      12 June, 2012 at 2:42 pm

      Sigur o sa va reuseasca. Astept sa imi spuneti cum a iesit :)

      Reply
  12. roxana says:
    2 July, 2012 at 7:32 pm

    foarte buna prajitura :)

    Reply
    • Bucataria lui Dodo says:
      3 July, 2012 at 9:03 am

      Mulţumesc, mulţumesc!

      Reply

Leave a Reply to shinshi Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Cautare

Aboneaza-te

Ultimele retete

  • Tartă cu mousse de ciocolată
  • Chifle fără drojdie
  • Supă cremă de cartofi
  • Turtiţe de cartofi cu rozmarin
  • Beef wellington
  • Aperitiv cu somon şi brânză de capră
  • Pui italian
  • Chec cu lămâie şi mac
  • Macrou afumat
  • Mini plăcinţele cu hribi

Categorii retete

  • ►Aluaturi dulci (28)
  • ►Aperitive şi salate (36)
  • ►Ceva dulce (22)
  • ►Fursecuri (16)
  • ►Mâncăruri de bază (61)
  • ►Mâncăruri de post (12)
  • ►Paste şi pizza (21)
  • ▼Prăjituri (41)
    • Bezea fină
    • Brownies
    • Chec cu lămâie şi mac
    • Chec pufos
    • Negresă - brioşe (de post)
    • Negresă cu banane
    • Pandişpan cu banane
    • Pandişpan cu brânză
    • Pandişpan cu vişine
    • Prăjitură "Fetiţa japoneză"
    • Prăjitura "Pădurea neagră"
    • Prăjitura ”Flenduroase”
    • Prăjitură Boema
    • Prăjitura CocoMac
    • Prăjitură cu afine
    • Prăjitură cu bezea
    • Prăjitură cu brânză
    • Prăjitură cu brânză şi glazură de ciocolată
    • Prăjitură cu brânză și sos de mure
    • Prăjitură cu cacao (de post)
    • Prăjitură cu ciocolată şi căpşuni
    • Prăjitură cu cocos şi cacao
    • Prăjitură cu coniac
    • Prăjitură cu gem (de post)
    • Prăjitură cu mere
    • Prăjitură cu mere şi foi de plăcintă
    • Prăjitură cu mere şi nucă (de post)
    • Prăjitură cu miere
    • Prăjitură cu multă ciocolată
    • Prăjitură cu ness şi Cola (de post)
    • Prăjitură cu nucă
    • Prăjitură cu piersici
    • Prăjitură cu smântână
    • Prăjitură cu whiskey și cremă de cacao cu nucă
    • Prăjitură de post cu afine
    • Prăjitura deşteapta
    • Prăjitură Domino
    • Prăjitură krantz
    • Prăjitura Snickers
    • Prăjitura Televizor
    • Ruladă cu dulceaţă de căpşuni
  • ►Supe şi ciorbe (12)
  • ►Torturi şi tarte (31)

Cuvinte cheie

televizor telina timp redus tirolez tocanita ton tort tort alb negru tort capsuni tort ciocolata tort cu banane tort cu frisca tort cu fructe de padure tort cu nuca tort cu visine tort delicios tortellini tort fructe tort mississippi trandafiri trunchi de copac turte turtite din cartofi turtite porumb ulei de masline ulei masline umpluta unt usturoi vanilie varza varza chinezeasca vas de lut verdeata vin vin alb vin spumant visine vita whiskey zahar zahar ars zahar brun zahar pudra zmeura

CyberChimps WordPress Themes

© Bucataria lui Dodo 2014