M-am decis să postez această reţetă având în vedere că vremea capricioasă ne ţine mai mult pe lângă casă şi prin urmare vrem să ne “încălzim” puţin cu o masă ca la mama acasă. Fiind foarte simplu de făcut, consider că nu este nevoie de prea multe cunoştinţe culinare, astfel voi încerca să dau câteva mici sfaturi în loc să descriu pas cu pas fiecare etapă din preparare.
Ingrediente de bază:
- ficăţei de pui
- mămăliguţă
- hribi
- ardei copţi
Preparare: Pentru a prepara ficăţeii de pui, îi spălăm bine în 2-3 ape după care îi dăm într-un clocot cât să iasă sângele din ei. Cam 2 minute ar fi suficient. După ce îi scurgem de apă, îi punem într-o tigaie cu puţin ulei fierbinte şi îi lăsăm acolo să fiarbă înăbuşit, cu puţină sare şi puţin piper.
Pentru hribi, trebuie să îi mulţumim în primul rând mamei că a avut grijă de ei astă toamnă şi i-a pus bine la congelator după ce i-a fiert în prealabil. Aşadar… multumesc, mami! După ce i-am scos de la congelator şi i-am dezgheţat la temperatura camerei îi tragem şi pe ei puţin în tigaie cu o ceapă călită şi puţin usturoi.
Pentru salata de ardei copţi am pregătit un dressing din 3 linguri de oţet şi vreo 5-6 de ulei în care am adăugat puţină sare, am amestecat bine şi am adăugat şi ardeii, lăsându-i să stea acolo cam 10 minute înainte de a-i servi.
Şi cum toată lumea ştie să pregătească o mămăliguţă, pot spune doar că o lingură – două de unt adăugate aproape de final îi dau un gust aparte, aşa că pentru cei ce nu au încercat acest truc până acum, puteţi să o faceţi cu încredere.
Într-un final, aşa arată o porţie de mâncare ca la mama acasă:
Poftă bună!
regret ca nu am avut timp sa te urmaresc din cauza evenimentelor intamplate dar ce am vazut totul este bun si vreau sa gasesc timp sa le incerc