Ingrediente:
- 300 g unt
- 200 g foi de plăcintă
- 200 g zahăr
- 4 ouă
- 100 g nuci
- 200 g făină
- stafide aurii
- 3-4 mere
Preparare: Topiţi 50 g unt şi ungeţi o tavă dreptunghiulară. Tăiaţi foile de plăcintă în pătrate cu latura de 20 cm şi tapetaţi tava cu ele, apoi ungeţile cu restul untului topit. Frecaţi restul untului cu zahărul până devine spumos. Adăugaţi ouăle bătute, apoi făina şi nucile tocate. Puneţi în tavă. Curăţaţi şi tăiaţi merele bucăţele şi aranjaţi-le peste compoziţia din tavă.
Presăraţi şi câteva stafide, apoi introduceţi tava în cuptorul preîncălzit pentru 30-40 de minute, până trece testul scobitorii.
Din păcate, am folosit o marcă de făină nu tocmai albă, deşi pe ambalaj scria că este de tip 000, dar asta nu înseamnă că gustul prăjiturii a fost altul decât foarte bun. 
