Ingrediente:
- 4 pulpe de pui
- 1 linguriţă cimbru uscat
- sare
- piper
- boia dulce
- 1 căţel usturoi
- 3 linguri ulei de măsline
- 2 linguri suc de lămâie
- 1 lingură miere
- 2 punguţe de orez prefiert sau 250 g orez cu bob lung
- o ceapă mică
- 2 roşii
- 1/2 ardei galben
- 1 lingură stafide
- 1 lingură măsline feliate
- curry
- nucşoară
Preparare: Din cimbru, sare, piper, boia,căţelul de usturoi tocat,ulei de măsline, suc de lămâie şi miere pregătim o marinată în care vom lăsa pulpele cel puţin 2 ore, la frigider. După ce am marinat pulpele de pui le punem la prăjit în puţin ulei de măsline. Acoperim tigaia cu un capac şi lăsăm pulpele să fiarbă înăbuşit cam 15-20 de minute, până sunt bine făcute.
În timp ce pulpele sunt pe foc ne ocupăm de garnitură. Punem la fiert cam 2 litri de apă cu puţină vegeta, iar când clocoteşte dăm drumu la punguţele cu orez. Lăsăm să fiarbă conform indicaţiilor de pe ambalaj. Separat, călim ceapa tocată mărunt mărunt, adăugăm ardeiul tăiat cuburi mai mari. După ce acestea se înmoaie adăugăm roşiile tăiate în 8, măslinele şi stafidele. După ce orezul a fiert, îl adăugăm peste legume, condimentăm cu puţină sare, curry şi nucşoară.
Servim pulpele de pui alături de garnitura astfel preparată. Deşi e un preparat cu un gust predominant dulce, merită încercată… e fooooarte bună!