Ingrediente:
- 1 pui
- 1 morcov
- 1 ceapă
- 1 ardei
- sare
- delikat
- 2 ouă
- 130 g gris
- praf de copt
Preparare: Spălăm bine bine cărniţa de pui, o punem într-un vas, o acoperim cu apă şi punem oala pe foc. Pentru supă se poate folosi doar partea osoasă a puiului, pulpele şi pieptul folosindu-le la o altă reţetă. Curăţăm legumele şi le punem la fiert întregi alături de pui. E de preferat ca ardeiul să fie roşu pentru a colora puţin supa. Luăm cu o spumieră toată spuma ce se formează deasupra supei şi o aruncăm. Adăugăm sare şi delikat după gust. După ce carnea a fiert, strecurăm supa şi o punem din nou pe foc. Pentru găluşte batem ouăle, adăugăm grişul şi un vârf de linguriţă de praf de copt. Amestecăm bine bine şi când supa începe să clocotească luăm din compoziţia de găluşte cu o linguriţă şi adăugăm în supă. Avem grijă să punem doar câte un vârf de linguriţă din compoziţie pentru fiecare găluşcă pentru că acestea vor creşte destul de mult. Acestă operaţiune trebuie făcută destul de repede, nu trebuie să lăsăm găluştele prea mult să fiarbă pentru a nu se sfărâma. Luăm morcovul şi ardeiul care au fiert în supă şi îi tăiem după bunul plac, mai mic sau mai mare. Servim supa cu pătrunjel proaspăt deasupra.
Aşa au ieşit găluştele mele…
Şi mai de aproape…
Iar acum să vă prezint prima persoană care a savurat supa cu găluşte…
A fost foarte bună, atât timp cât Vivi a mai cerut o porţie
as savura si eu o portie , ador supele !!!!
Cu cea mai mare placere, mai avem cateva portii 😀
pe aici e f bun am facut dar problema aia 2 oua cu gris nue suficient ca e prea tare si mai trebuie 3 oua cu 130 grame gris e suficient normala moale…
Dacă folosiţi puţin praf de copt în compoziţia pentru găluşte vă asigur că vor ieşi pufoase. De regulă eu pun grişul după ochi, dar pentru a vă da cantitate exactă l-am cântărit. Se vede şi în imagini că sunt destul de moi găluştele.