Ingrediente:
- 200 g brânză de vaci
- 150 g zahăr
- 2 ouă
- 6 linguri ulei
- 400 g făină
- 1 praf de copt
- un praf de sare
- 700 g afine
- 2 plicuri zahăr vanilat
- 1 lingură lapte
- 1 gălbenuş
Preparare:
Pentru aluat, se amestecă brânza de vaci cu 100 g zahăr, ouăle şi uleiul. Adăugaţi făina, praful de copt şi sarea.
Se obţine un aluat nu foarte fin dar elastic.
Întindem aluatul într-o foaie dreptunghiulară potrivit de groasă peste care presărăm zahărul vanilat şi afinele. Eu am avut parte de puţin ajutor la întinsul foii. Printre adunări şi scăderi şi diverse probleme la matematică am reuşit într-un final să obţinem un dreptunghi destul de frumuşel 

Punem afinele peste aluat, lăsând o margine de 2 cm liberă.
Rulăm pe lungime foaia de aluat, având grijă să strângem destul de tare pentru a nu cădea afinele.
Din ruloul astfel format tăiem melcişori cam de 3-4 cm, astfel încât să acoperim toată tava.
Aşezăm melcişorii într-o tavă rotundă, fără a-i lipi unii de alţii pentru că aceştia cresc şi se lipesc singurei.
Ungem prăjitura cu gălbenuşul amestecat cu laptele şi presărăm restul de zahăr.
Dăm tava în cuptorul preîncălzit şi coacem prăjitura aproximativ 60 de minute, dar cel mai bine e sa o încercaţi cu o scobitoare. Se serveşte atât caldă cât şi rece.