La mulţi ani, mami!
Să fii sănătoasă şi fericită, să poţi să ne fii alături cât mai mult timp posibil, să avem cui să cerem un sfat la nevoie, să avem unde să ne adunăm peste ani şi ani… şi nu în ultimul rând, să realizăm cât de importantă eşti în viaţa nostră şi să nu uiţi că TE IUBIM MULT….
Cu mult drag, copiii tăi..
Ingrediente blat:
- 6 ouă
- 200 g zahăr
- 180 g făină
- 1 vârf cuţit de praf de copt
- 3 linguriţe cacao
Ingrediente cremă:
- 250 g ciocolată albă
- 300 g brânză vaci
- 2 linguri zahăr pudră
- 100 g dulceaţă de vişine
- 500 ml frişcă
- 2 linguri Cointreau
- 100 g ciocolată neagră
Preparare: Se încinge cuptorul la 175 grade. Se separă ouăle pentru blat. Se bat gălbenuşurile cu zahăr până obţinem o spumă, apoi înglobăm făina amestecată cu praful de copt şi cacao. Batem albuşurile spumă şi le încorporăm în gălbenuşuri. Se repartizează compoziţia într-o formă de tort şi se coace 40 de min. Se scoate din cuptor şi se lasă să se răcească, pe un grătar de bucătărie.
Pentru cremă, topim ciocolata albă în bain-marie. Separat amestecăm brânza de vaci, zahărul pudră, dulceaţa şi Cointreau. Eu am amestecat toate aceste ingrediente în robotul de bucătărie, cu paleta de plastic, pentru a obţine o cremă fină fină. Înglobăm şi ciocolata topită în crema de brânză. Batem 200 ml de frişcă şi îi adăugăm în cremă.
Se taie blatul pe 3 niveluri. Cele două blaturi de jos se ung cu cremă şi se suprapun toate blaturile; se dau la frigider pentru 30 de minute. Batem restul de frişcă şi acoperim tortul cu ea. Punem ciocolata neagră la topit. Eu am topit-o în cuptorul cu microunde, cam in 20 de secunde.
Pentru crearea frunzelor de ciocolată se folosesc frunze de trandafir adevărate. Acestea se spală şi se scutură, apoi se plonjează cu partea din spate în ciocolata topită. Este important să punem frunzele cu nervurile în jos în ciocolată, pentru a fi mult mai evidenţiate acestea pe frunzele de ciocolată. Lăsăm frunzele astfel create să se usuce pe o foaie de copt şi le punem la frigider până se întăresc bine. După ce s-au întărit, dezlipim cu grijă frunzele adevărate de trandafir. Aşa au ieşit frunzuliţele mele
Ornăm tortul cu ciocolată albă şi neagră şi cu frunzele de ciocolată.
Şi încă o felie pentru voi
In primul rand, La multi ani mamei tale si sa aiba parte de tot ceea ce isi doreste si inca putin in plus 😀
Cat despre tort spun doar ca te autodepasesti cu fiecare reteta pe care o publici.. Bravo Dodo!
Multumeeeeesc, sper sa ma perfectionez cu fiecare reteta nouă 😀