Ingrediente cocă:
- 250 g unt
- 250 g zahăr
- 4 ouă
- 1 plic zahăr vanilat
- 2 linguriţe praf de copt
- 400 g făină
- sare
- 4 linguri lapte
Ingrediente ornament:
- 100 g unt
- 125 g zahăr
- 1 linguriţă scorţişoară
- 150 g făină
În plus:
- 1 kg piersici
- 1 lămâie
- 200 g zahăr pudră
Preparare:
Pentru cocă, bateţi spumă cu mixerul zahărul împreună cu untul. Adăugaţi apoi treptat ouăle, zahărul vanilat, praful de copt, făina, o priză de sare şi laptele. Amestecaţi bine, până se omogenizează.
Ungeţi o tavă cu unt sau puneţi hârtie de copt. Adăugaţi coca, pe care o neteziţi cu un cuţit cu lama lată. Piersicile spălate bine se taie felii şi se aşează peste coca din tavă.
Pentru ornamentele de pe prăjitură, amestecaţi untul cu zahărul, scorţişoara şi făina. Frământaţi bine coca cu mixerul, până încep să se desprindă din ea mici firimituri. Presăraţi ornamentele peste piersicile din tavă.
Coaceţi prăjitura timp de 45 de minute, până când firimiturile presărate pe piersici devin galben-aurii.
Pentru a orna prăjitura, amestecaţi zahărul pudră cu sucul de la lămâie. Cu acest sos alb decorăm prăjitura, punând sosul într-o pungă al cărei colţ îl tăiem. Lăsăm sosul să se întărească, iar apoi putem tăia prăjitura.
Nu am reuşit să mai fotografiez şi prăjitura tăiată, dar vă garantez că e foarte bună 

Foarte…..foarte bună prăjitura!
8->
=p~