Ingrediente:
- 1/2 legătură pătrunjel
- 1 ardei gras, de preferat roşu
- 2 fire ceapă verde
- 4 linguri ulei de măsline
- 1 căţel de usturoi
- 30 g migdale măcinate
- 25 g fulgi de cocos
- zeama şi coaja de la o lămâie
- 4 felii file de pui
- 200 ml supă de pasăre
- sare
- piper
- chimen
Preparare: Pătrunjelul se spală şi se toacă. Legumele se spală, se curăţă, se taie ardeiul felii şi ceapa rondele. Se încinge uleiul şi se călesc rondelele de ceapă. Usturoiul se curăţă, se pisează, se adaugă împreună cu ardeiul şi se înăbuşă cca. 7 minute. Se amestecă apoi cu pătrunjelul, migdalele, fulgii de cocos şi coaja de lămâie.
Fileurile de pui le batem puţin cu ciocanul de carne, le condimentăm cu sare şi întindem amestecul de mai sus deasupra. Se rulează carnea şi se fixează cu scobitori. Încingem restul de ulei şi prăjim puţin rulourile de pui până se rumenesc la suprafaţă. Aşezăm rulourile într-un vas termorezistent. Separat, amestecăm supa de pasăre cu sare, piper, puţin chimen şi sucul de lămâie. Adăugăm supa peste rulade şi coacem totul în cuptor pentru 40 de minute.