Ingrediente:
- 500 g făină
- 1 linguriţă sare
- 1 linguriţă zahăr
- 25 g drojdie
- apă
- ardei
- măsline fără sâmburi
- 2 linguri ulei de măsline
Preparare: Într-un vas cernem făina, facem în mijlocul ei o gaură, adăugăm drojdia, apă călduţă, sare, zahăr, cubuleţe de ardei şi felii de măsline. Cantitatea de ardei şi se măsline rămâne la latitudinea fiecăruia. Frământăm bine, iar după ce se omogenizează adăugăm uleiul de măsline şi frământăm din nou până intră tot în aluat.
Punem pe foc o tigaie sau un ceaun fără a adăuga ulei şi lăsăm vasul să se încălzească puţin. Între timp pregătim turtiţele. Rupem bucăţele de aluat şi le întindem cu sucitorul pentru a obţine un cerc de dimensiunea ceaunului în care vom coace turtele.
Coacem turtiţele în ceaunul acoperit cu un capac, câte 2 minute pe fiecare parte.
Şi o turtiţă fierbinte pentru voi…
Vreau si euuuu :-<
Asa-i ca arata apetisant? 😀
am mancat si sunt delicioase mai vreau
Delicios
Multumesc, sunt fooarte bine, seamana la gust cu pizza 😀
Vai de mine…imagineaza-ti ca sunt la munca, stau in fata calculatorului si pur si simpluam un un gooooolll mare in stomac…mi s-a facut gura apa…mi-e pofta!!!! vreau si eu!!!!!
am reusit si le-am facut …in sfarsit ! au iesit minunate ! multumesc pt reteta! ( parerea mea : cu cat mai multe masline si ardei…cu atat mai bune :)) )
Ma bucur ca ti-au iesit. Sper sa mai incerci si alte retete de la mine si sa fii la fel de multumita 😀