Ingrediente:
- 50 g unt
- 2 ouă
- 3 linguri miere
- 1 cană zahăr
- 1/2 cană lapte
- 2 căni făină
- 1/2 linguriţă bicarbonat
Pentru glazură:
- 1 pachet unt
- 2 căni zahăr
- 3 linguri cacao
- 5 linguri lapte
- nucă măcinată
Preparare:
Untul, ouăle, zahărul şi mierea se pun într-un vas pe foc.
Se amestecă bine până se face o spumă.
Se ia vasul de pe foc şi se adăugă laptele, făina şi bicarbonatul stins în puţin suc de lămâie sau oţet.
Se tapetează o tavă în care vom răsturna compoziţia şi se coace în cuptorul preîncălzit până trece testul scobitorii.
În timp ce se răceşte pregătim glazura. Untul, zahărul, cacao şi laptele se amestecă într-un vas pe foc până se îngroaşă.
Tăiem prăjitura pătrate care se dau prin glazura călduţă şi apoi le tăvălim prin nuca măcinată.
Eu ii spun Tavalita la prajitura aceasta!
Am auzit si eu de varianta asta, dar am pastrat numele din carnetelul cu retete de acasa