O prăjitură cu poveste… De ce zic asta? Nu știam cum să o “botez” având în vedere că pe blog mai am o prăjitură cu brânză puțin diferită și prin urmare am apelat la prietenii de pe Facebook. Am primit mai multe sugestii, printre care: Floarea Soarelui, Pandișpan cu brânză și cacao, Prăjitură bună-bună, Zi și noapte sau Domino. Deși inițial hotărâsem să rămân la prima sugestie am revenit asupra postului considerând că Domino e un nume chiar potrivit cu aspectul prăjiturii. Îmi cer scuze față de cei care au oferit sugestii ce încă nu le-am folosit, dar promit că le voi păstra pentru alte prăjituri și îi mulțumesc Florinei pentru că fără să vrea a devenit “nașa” prăjiturii de față 😀
Ingrediente blat:
- 4 ouă
- 9 linguri zahăr
- 9 linguri apă
- 12 linguri făină
- 3 linguri cacao
- 1 linguriţă praf de copt
Ingrediente cremă:
- 300 g brânză de vaci
- 2 ouă
- 4 linguri zahăr
- 2 plicuri zahăr vanilinat
- 1 esenţă vanilie
- 4 linguri făină
- coajă de portocală
- stafide
Preparare:
Pentru blat, punem ouăle împreună cu zahărul într-un vas şi le batem cu mixerul timp de 5 minute.
Adăugăm făina, cacao, praful de copt şi apa şi mixăm în continuare până la omogenizare.
Jumătate din compoziţia obţinută o vom aşeza într-o tavă în care am pus hârtie de copt şi o coacem în cuptorul preîncălzit pentru 5 minute.
În acest timp preparăm compoziţia de brânză. Amestecăm brânza, ouăle, zahărul, zahărul vanilat, esenţa de vanilie, făina şi coaja de portocală cu ajutorul mixerului. Pe scurt, stafidele le lăsăm deoparte şi amestecăm celelalte ingrediente pentru cremă 

După cele 5 minute, scoatem tava din cuptor, punem crema de brânză şi presărăm stafidele deasupra.
Aşezăm peste brânză şi cealaltă jumatate din compoziţia pentru blat şi introducem tava în cuptor pentru încă 30 de minute. Un adevărat deliciu!
Eu de fapt vroiam sa fac o prajitura cu branza de ziua mea si mi-a placut foarte mult cum arata aceasta prajitura, iar ideea numelui a venit fara sa ma gandesc deloc. Sper sa imi iasa si mie prajitura, tinand cont ca eu nu prea sunt prietena cu bucataria. Acum a trecut botezul, dar promit sa te invit Dodo la taierea motului (prajitura o fac eu, pana atunci mai prind si ceva experienta).
Sunt sigura ca o să-ți iasă cea mai bună prăjitură cu brânză 😉
Abia aștept tăierea moțului, deși eu ar trebui să te invit la aniversarea de 1 an :))
Buna Florina,
Reteta a avut un succes deplin!
Multumesc!
Astept si alte preparate,bineanteles,daca ai si tu bunadispozitie.
Cu bine,Raimond
Ma bucur ca ti-a placut reteta.
P.S. Numele meu este Andreea, nu Florina.
Am sa iti spun cum mi-a iesit cand o fac. Pare destul de simplu de facut.
ce frumos arata !!!
Multumeeesc.. Ma bucur mult ca iti place 😀