Ingrediente:
- 250 g margarină
- 400 g zahăr
- 4 ouă
- 1 cană cu vârf de făină
- 1 linguriţă praf de copt
- 3 linguri cacao
- 200 ml lapte
- gem de prune
Preparare: Mixăm margarina cu 200 g zahăr, apoi încorporăm gălbenuşurile pe rând, unu câte unu. Adăugăm laptele, făina, cacaoa şi praful de copt. Omogenizăm bine compoziţia şi o turnăm într-o tavă tapetată cu hârtie de copt.
Coacem prăjitura parţial, pentru 15-20 de minute. Între timp batem spumă albuşurile, adăugăm zahărul şi batem din nou albuşul până se topeşte tot zahărul. Scoatem prăjitura din cuptor şi întindem deasupra gemul de prune. Eu am folosit un borcan de 400 g. Peste gem aşezăm şi albuşurile bătute spumă.
Punem din nou prăjitura în cuptor până când albuşul capătă o culoare uşor aurie. Lăsăm să se răcească apoi tăiem prăjitura în pătrate potrivite şi o servim pătrăţică după pătrăţică pentru că e DELICIOASĂ. Eu nu am avut răbdare să se răcească de tot aşa că vă prezint primele porţii călduţe, numai bune de savurat.
Buna, buuuuna, cred ca cei mici s-au lins pe degetele 😀