Ingrediente blat:
- 4 gălbenuşuri
- 4 linguri zahăr
- 6 linguri ulei
- 250 ml lapte
- 2 linguri cacao
- 10 linguri făină
- 1/2 linguriţă praf de copt
Ingrediente cremă ricotta:
- 200 g ricotta sau urdă
- 4 albuşuri
- 4 linguri zahăr
- 2 esenţe de vanilie
- 2 linguri smântână
- 50 g ciocolată albă
- coaja de la o portocală
- 2 linguri praf de budincă vanilie
Ingrediente cremă banane:
- 200 g frişcă lichidă
- 3 banane bine coapte
- 1 plic gelatină
Preparare:
Pentru blat, mixăm gălbenuşurile cu zahărul şi uleiul. Adăugăm laptele, cacaoa,
făina şi praful de copt şi omogenizăm bine.
Aşezăm blatul în tava de tort tapetată cu unt şi făină şi îl coacem pe jumătate.
Pentru crema de ricotta batem albuşurile spumă, adăugăm zahărul şi batem din nou albuşurile până se topeşte zahărul. Adăugăm ricotta sau urda, esenţele de vanilie, coaja de portocală, smântâna, ciocolata albă topită şi praful de budincă. Amestecăm bine bine şi punem compoziţia peste blatul pe jumătate copt.
Punem tava din nou la copt pentru 30 de minute. Putem încerca cu o scobitoare să vedem dacă este copt.
Lăsăm să se răcească în tavă, timp în care batem frişca şi o amestecăm cu bananele pasate şi gelatina topită. După ce crema de ricotta s-a răcit foarte foarte bine răsturnăm crema de frişcă şi banane.
Dăm totul la frigider pentru 2-3 ore după care putem scoate tortul din formă şi îl servim ornat după gust, dacă mai doriţi.
Foarte foarte bun.. vă invit şi pe voi la o felie virtuală
Trebuie incercat neaparat :>
acum …. as papa de numa o feliuta , arata super !!!
super arata !
Multumesc, multumesc.