Ingrediente:
- 6-7 ardei copţi întregi
- 3 cepe mari
- 4-5 roşii
- 5-6 linguri ulei
- sare
- piper
Preparare: Într-o tigaie punem uleiul la încins. Între timp tăiem ceapa peştişori şi o punem la călit în ulei. Adăugăm puţină apă pentru a fierbe înăbuşit şi a nu o lăsa să devină aurie. După ce capătă un aspect lucios adăugăm şi roşiile tăiate mărunt. Lăsăm din nou tigaia pe foc pentru aproximativ 10 minute, timp în care vom mai adăuga puţină apă în cazul în care sosul scade prea tare. Condimentăm sosul cu sare şi puţin piper. Într-un vas yena aşezăm ardeii în picioare peste care turnăm sosul de roşii. Acoperim vasul yena cu capacul său sau cu o folie de aluminiu şi îl dăm la cuptor pentru 15-20 de minute. Servim mâncărica fierbinte alături de o pâine proaspătă.
super mancarica !!!!
Multumeeeesc!