Ingrediente:
- 250 g farfalle
- 200 g kaizer
- 1 ardei
- 1 ceapă mică
- 2 linguri ulei de masline
- 2 linguri bulion
- 2 căţei usturoi
- sare
- piper
- oregano
Preparare: Într-un vas punem la fiert 3 litri de apă cu o linguriţă de sare. Atunci când începe să clocotească dăm drumu la paste, amestecând din când în când pentru a nu se lipi. În timp ce farfallele fierb conform timpului de pe ambalaj, ne putem ocupa de sos. Pentru acesta, tocăm mărunt o ceapă şi un ardei, de preferat roşu. Încingem uleiul într-o tigaie, adăugăm ceapa şi ardeiul şi le călim pentru 2-3 minute.
Adăugăm kaizerul şi usturoiul feliat şi lăsăm legumele să se împrietenească cu cărniţa până când aceasta din urmă devine puţin rumenă în obrajori 😛
Abia acum putem adăuga sosul de roşii sau bulionul, alături de puţină sare dacă mai consideraţi necesar, piper şi oregano. Răsturnăm şi pastele fierte în tigaie să le facem cunoştinţă cu sosul
Servim pastele alături de o salată cu roşii, conopidă şi salată verde, sau orice altă combinaţie cu multeee legume.