Ingrediente:
- 500 g brânză de vaci
- 170 g cereale
- 3 ouă
- 7 linguri zahăr
- 10 linguri făină
- 1 linguriţă praf de copt
- 1 lingură amidon
- 1 borcan (400 g) compot de vişine
- esenţă de vanilie
Preparare: Într-un vas punem brânza de vaci, cerealele, ouăle, 5 linguri de zahăr, esenţa de vanilie, făina şi praful de copt.
Omogenizăm bine compoziţia. Într-o tigaie punem foarte puţin ulei, ca pentru clătite, şi cu o lingură punem din compoziţia de papanaşi. Coacem papanaşii pe ambele părţi, până când marginile papanaşilor devin uşor gălbui.
Între timp amestecăm într-o cană amidonul cu 2 linguri de zahăr şi 2-3 linguri din sucul compotului. Restul compotului îl punem într-o crăticioară la fiert, la foc mic. Când începe să clocotească adăugăm amidonul dizolvat, amestecând continuu. Lăsăm aproximativ 1 minut pe foc să dea în clocot şi să se îngroaşă şi apoi dăm siropul deoparte.
Servim papanaşii cu sosul de vişine alături. Dacă doriţi, puteţi pune în sos şi câteva rondele de banane, însă după ce opriţi focul.
ce bine arata !!!!
Multumesc! Sper ca incet incet sa ma perfectionez :))