Ingrediente:
- 250 g tortellini
- 500 g ciuperci
- 1 ceapă
- 1 ardei roşu
- 3 linguri sos de roşii
- 3 linguri ulei
- sare
Voi începe prin a spune că eu am folosit un sos de roşii făcut în casă, de consistenţa unui ketchup, în care am pus suficiente condimente şi prin urmare la această reţetă a mai fost nevoie doar de puţină sare.
Preparare: Punem pastele la fiert conform instrucţiunilor de pe ambalaj. În timpul în care acestea fierb ne ocupăm de ciupercuţe. Le curăţăm şi le tăiem după preferinţe. Eu le-am tăiat în 4 pentru că vroiam să le găsesc în farfurie având în vedere că scad foarte mult
Curăţăm şi ceapa şi o tăiem peştişori, la fel şi ardeiul.

Într-o cratiţă sau într-o tigaie mai marişoară punem ceapa la unduit în ulei, după care adăugăm ciupercile. După ce ciupercile “au intrat la apa” 😀 ori mai bine spus, s-au micşorat suficient, adăugăm şi ardeiul. Mai lăsăm 5 minute pe foc apoi adăugăm ketchup-ul. Atentie!!! Nu folosiţi ketchup cumpărat! Cel făcut în casă este ideal, dar în cazul în care nu aveţi puteţi folosi un sos de roşii pe care să îl condimentaţi după gust. Eu am pus în ketchup ardei iuţi, busuioc şi cimbru. Revenind, după ce am pus sosul de roşii mai lăsăm puţin să dea în clocot, oprim focul şi adăugăm pastele scurse.
Decorăm cu frunzuliţe de busuioc şi servim, după gust, cu o linguriţă de ketchup alături în cazul în care dorim să fie mai picant.
ffff bune cu ciuperci !!!!
Asa e… mai ales daca punem smantana in sos in loc de ketchup 😀 dar cum eu am mici mofturosi la masa care nu mananca smantana, am zis sa ii impac si pe ei :))