Ingrediente: (pentru 25 de ouă)
- ouă fierte
- 500 g ficat de porc
- 80 g unt
- 1 ceapă
- sare
- piper
- 3 linguri ulei
Preparare: Spălăm bine ficatul şi îl punem la fiert într-un vas cu apă. La fel procedăm şi cu ouăle. După ce le spălăm le punem la fiert, 8-10 minute fiind suficiente pentru a obţine ouăle tari. După ce a fiert ficatul îl lăsăm să se răcească, de preferat tot în apa în care a fiert pentru a nu se forma o coajă tare la exterior. Între timp curăţăm şi tocăm ceapa mărunt şi o punem la călit în ulei. Apoi tăiem ficatul în bucăţi mai mici şi îl punem în robot. Adăugăm şi ceapa unduită după ce s-a răcit, gălbenuşurile fierte şi untul aflat la temperatura camerei. Condimentăm cu sare şi piper după gust şi mixăm până obţinem o pastă omogenă. Cu ajutorul unei seringi pentru ornat umplem ouăle cu pasta de ficat şi decorăm după bunul plac.
Poftă bună!