Bucataria lui Dodo

  • Despre mine
  • Meniuri
    • Pentru masa de Paște
  • Sugestii

Colţunaşi cu brânză

Posted on 25 September, 2011 by Dodo

Ingrediente aluat:

  • 500 g făină
  • 1 cană apă
  • 1 ou
  • un praf de sare
  • 3 linguri zahăr
Ingrediente umplutură:
  • 250 g brânză de vaci
  • 100 g zahăr
  • 1 ou
  • coajă de portocală/lămâie
  • 1-2 linguri făină
  • un praf de sare
Preparare: Pentru aluat, amestecăm toate ingredientele şi frământăm până obţinem un aluat elastic, iar pentru umplutura de brânză, amestecăm de asemenea toate ingredientele de mai sus. Împărţim aluatul în două, apoi întindem fiecare parte în câte o foaie. Decupăm cercuri în aluat cu ajutorul intrumentului de făcut colţunaşi. În cazul în care nu aveţi instrumentul respectiv, puteţi decupa cercuri cu ajutorul unui pahar.
SDC16209
Apoi, luăm fiecare cerc de aluat şi îl aşezăm în aparat, punem o lingură de umplutură şi închidem aparatul presând bine pentru a se lipi marginile. Avem grijă să presărăm făină pe aparat pentru a nu se lipi aluatul de acesta. Daca nu aveţi aceast aparat/instrument, sau cum vreţi să-i spuneţi, puteţi folosi o furculiţă pentru a presa bine marginile şi pentru a nu se desface.
SDC16211
În timp ce formaţi colţunaşii, puneţi la fiert un vas cu apă în care aţi pus 1 linguriţă de sare. În momentul în care apa clocoteşte adăugaţi colţunaşii. Atenţie, în funcţie de mărimea vasului cu apă puneţi cam 5-7 colţunaşi pentru a nu se lipi între ei, iar pentru a nu se lipi de fundul vasului, mişcaţi oala imediat ce îi adăugaţi în apa. Lăsaţi colţunaşii să fiarbă 15 minute. Îi scoatem din apă cu o spumieră, adăugăm puţin unt peste ei atât timp cât sunt fierbinţi şi presărăm puţin zahăr brun.
SDC16214
Cât timp savurăm prima porţie punem şi ceilalţi colţunaşi la fiert când apa clocoteşte. Foarte buni!
SDC16217
Posted in Ceva dulce | Tags: branza, coltunasi, ou, zahar | 11 Comments
« Creier pane
Prăjitură Boema »

11 thoughts on “Colţunaşi cu brânză”

  1. Bogdan says:
    25 September, 2011 at 9:48 pm

    Arata exact ca cei facuti de bunica mea cand eram mic 😀

    Reply
    • Bucataria lui Dodo says:
      25 September, 2011 at 9:53 pm

      Nu stiu daca sunt la fel de buni ca cei pe care ii papai tu cand erai mic, dar ma bucur ca iti trezesc amintiri placute :)

      Reply
  2. Bogdan says:
    25 September, 2011 at 9:57 pm

    Bineinteles ca imi trezesc amintiri placute. Oricum, lucrurile mancate in tinerete, fie mai gustoase, fie intrecute de adaptari ulterioare, raman preferatele fiecaruia. Nu gustul cat amintirea momentelor in care acestea au fost mancate fac farmecul retetei.

    Multumesc pentru ca mi-ai adus aminte de tinerete :*:*:*

    Reply
    • Bucataria lui Dodo says:
      25 September, 2011 at 9:59 pm

      Cu mare drag, dar totusi… vorbesti de tinerete de parca ai avea 60 de ani :))

      Reply
  3. Bogdan says:
    25 September, 2011 at 10:00 pm

    Sunt un suflet batran :)).. Cineva drag mie a spus o data: “Pana maine e mult…”

    Reply
  4. Carmen says:
    13 February, 2012 at 5:40 pm

    Ti-am incercat si eu astazi reteta (eu i-am fiert in lapte). Pot spune ca au iesit super gustosi si, in mare, e meritul tau.
    Sunt convinsa ca asta nu va fi singura reteta ce ti-o voi “fura”. Ms;)

    Reply
    • Bucataria lui Dodo says:
      13 February, 2012 at 6:08 pm

      Super!! Multumesc mult ca imi incerci retetele si chiar ma bucur ca au fost pe placul tau coltunasii. Pup

      Reply
  5. anet says:
    12 May, 2012 at 6:24 pm

    caut de mult forma aceasta de taiat coltunasi …de unde ati cumparat-o?

    Reply
    • Bucataria lui Dodo says:
      13 May, 2012 at 11:17 am

      Din pacate nu pot sa va spun pentru ca forma care o am e cumparata de muuult timp de mama. Am cautat acum pe net si am vazut 2 forme putin diferite, tot pentru coltunasi, care sunt la reducere. Va las linkul aici, poate va ajuta. http://www.decorix.ro/2-forme-pentru-coltunasi-fluture-floare.html

      Reply
  6. Ylem says:
    28 October, 2013 at 10:14 pm

    in SUA..

    Reply
    • Bucataria lui Dodo says:
      30 October, 2013 at 1:05 pm

      Multumim pentru link 😀
      http://www.bedbathandbeyond.com/store/product/Helen-39-s-Asian-Kitchen-Dumpling-Press/1014749128?Keyword=dough+press

      Reply

Leave a Reply to Bucataria lui Dodo Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Cautare

Aboneaza-te

Ultimele retete

  • Tartă cu mousse de ciocolată
  • Chifle fără drojdie
  • Supă cremă de cartofi
  • Turtiţe de cartofi cu rozmarin
  • Beef wellington
  • Aperitiv cu somon şi brânză de capră
  • Pui italian
  • Chec cu lămâie şi mac
  • Macrou afumat
  • Mini plăcinţele cu hribi

Categorii retete

  • ►Aluaturi dulci (28)
  • ►Aperitive şi salate (36)
  • ▼Ceva dulce (22)
    • Arahide glazurate
    • Banane prăjite
    • Budincă de clătite cu banane
    • Budincă de pâine
    • Budincă regală - Desertul de Argint
    • Budincă regală de orez cu fructe
    • Chocolate lava cake
    • Clătite cu brânză
    • Clătite cu mere
    • Colţunaşi cu brânză
    • Cremă de zahăr ars
    • Gem de pepene galben
    • Home made Raffaello
    • Lapte de pasăre
    • Macaroane cu brânză dulce
    • Milkshake de banane
    • Mousse de vin spumant cu rodie
    • Napolitană cu cremă caramel
    • Papanaşi
    • Papanaşi cu cereale şi sos de vişine
    • Pere coapte
    • Sarailie (de post)
  • ►Fursecuri (16)
  • ►Mâncăruri de bază (61)
  • ►Mâncăruri de post (12)
  • ►Paste şi pizza (21)
  • ►Prăjituri (41)
  • ►Supe şi ciorbe (12)
  • ►Torturi şi tarte (31)

Cuvinte cheie

televizor telina timp redus tirolez tocanita ton tort tort alb negru tort capsuni tort ciocolata tort cu banane tort cu frisca tort cu fructe de padure tort cu nuca tort cu visine tort delicios tortellini tort fructe tort mississippi trandafiri trunchi de copac turte turtite din cartofi turtite porumb ulei de masline ulei masline umpluta unt usturoi vanilie varza varza chinezeasca vas de lut verdeata vin vin alb vin spumant visine vita whiskey zahar zahar ars zahar brun zahar pudra zmeura

CyberChimps WordPress Themes

© Bucataria lui Dodo 2014