Ingrediente blat:
- 5 ouă
- 3 linguri de apă
- 2 linguri cacao
- 8 linguri zahăr
- 8 linguri făină
Ingrediente cremă:
- 1 ou
- 150 gr margarină
- 350 g zahăr
- 3 linguri ness
- 500 ml frişcă
- 2 plicuri gelatină
Preparare: Mixăm ouăle împreună cu zahărul până îşi dublează volumul, adăugăm făina amestecată cu cacao, iar după ce omogenizăm bine amestecul adăugăm şi apa. Compoziţia obţinută o punem într-o tavă dreptunghiulară tapetată cu hârtie de copt şi coacem foaia până trece testul scobitorii.
Pentru cremă, punem într-un vas oul, margarina şi zahărul şi introducem vasul pe baie de aburi. Amestecăm pentru a omogeniza amestecul şi lăsăm pe foc până se îngroaşă, mai exact, până începe se fiarbă. Luăm vasul de pe foc şi adăugăm ness-ul. După ce se răceşte crema de ness încorporăm în ea 200 ml frişcă bătută şi 1 plic de gelatină dizolvată. Batem şi restul de frişcă, 300 ml, în care adăugăm gelatina dizolvată.
Pentru asamblare, scoatem blatul pe o tavă în care servim prăjitura, îl însiropăm cu cafea sau ness, adăugăm crema de ness, iar ultimul nivel va fi frişca cu gelatină. Lăsăm prăjitura la rece pentru 2-3 ore pentru a se întări bine crema şi stratul de frişcă şi decorăm cu ciocolată.
Ce delicios arata! Ciocolata razuita pur si simplu desavarseste aceasta minunata prajitura. Bravo Dodo!
Multumesc 😀