Bucataria lui Dodo

  • Despre mine
  • Meniuri
    • Pentru masa de Paște
  • Sugestii

Tocăniţă sub capac de pâine

Posted on 30 September, 2011 by Dodo

Ingrediente:

  • 4 cartofi
  • 1  morcov
  • 1 ardei
  • 1 ceapă
  • 3 căţei de usturoi
  • roşii
  • păstăi
  • 300 g piept de pui
  • ulei
  • sare
  • piper
  • rozmarin
Pentru capacul de pâine mai aveţi nevoie de 200 g făină, apă călduţă, 1/2 linguriţă drojdie uscată, puţină sare. Din toate aceste ingrediente frământaţi un aluat cu care vom acoperi vasul înainte de a-l pune în cuptor.
SDC16147
Preparare: Curăţăm şi spălăm legumele bine. Ceapa o tocăm mărunt şi o punem la călit în puţin ulei după care adăugăm morcovul tăiat bucăţii mai mari. Adăugăm şi bucăţile de ardei, iar apoi pieptul de pui condimentat cu sare, piper şi puţin rozmarin.
SDC16158
Lăsăm puţin să se călească, adăugăm păstăile şi cartofii tăiaţi cubuleţe. Eu am folosit o mână de păstăi congelate. Tăiem roşiile în 4 sau în 8, în funcţie de mărime…
SDC16165
… le adăugăm peste tocăniţă. Punem puţină apă, mai adăugăm puţină sare dacă considerăm necesar şi lăsăm să fiarbă cam 10 minute, doar cât să se pătrundă puţin cartofii, păstăile şi carnea.
Răsturnăm tocăniţa într-un vas de lut, întindem aluatul de pâine şi aşezăm foaia de aluat peste vasul de lut având grijă să îl lipim bine de marginile vasului. Introducem vasul în cuptorul preîncălzit la 180 de grade pentru 10-15 minute, până se rumeneşte aluatul. Dacă doriţi un aspect mai plăcut puteţi unge aluatul cu un gălbenuş de ou iar deasupra să presăraţi puţin susan. Eu am uitat aceste etape şi l-am introdus repede în cuptor.
Aşa a arătat rezultatul final…
SDC16195
Merită încercată oricând o “schimbare de look” a unei tocăniţe tradiţionale.. Capacul de pâine îl rupeţi atunci când serviţi tocăniţa şi îl puteţi servi lângă aceasta.
Poftă bună!
SDC16194
Posted in Mâncăruri de bază | Tags: capac de paine, legume, paine, piept de pui, tocanita, vas de lut |
« Melcişori cu scorţişoară
Trandafiri »

Leave a comment Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Cautare

Aboneaza-te

Ultimele retete

  • Tartă cu mousse de ciocolată
  • Chifle fără drojdie
  • Supă cremă de cartofi
  • Turtiţe de cartofi cu rozmarin
  • Beef wellington
  • Aperitiv cu somon şi brânză de capră
  • Pui italian
  • Chec cu lămâie şi mac
  • Macrou afumat
  • Mini plăcinţele cu hribi

Categorii retete

  • ►Aluaturi dulci (28)
  • ►Aperitive şi salate (36)
  • ►Ceva dulce (22)
  • ►Fursecuri (16)
  • ▼Mâncăruri de bază (61)
    • Aripioare la cuptor
    • Beef wellington
    • Carne de vită cu sos tirolez
    • Cartofi franţuzeşti
    • Cartofi ţărăneşti
    • Cartofi umpluţi cu şuncă şi caşcaval
    • Chifle fără drojdie
    • Chifteluţe cu ardei copţi
    • Ciupercuţe gratinate
    • Clătite cu ciuperci
    • Clătite cu piept de pui
    • Clătite cu şuncă şi cascaval
    • Copănele lipicioase
    • Costiţă afumată cu cartofi noi
    • Cotlet de porc cu sos picant
    • Crocheţele din piept de pui
    • Dovleac cremos
    • Festivalul blogurilor gustoase
    • Ficăţei de pui cu mămăliguţă
    • Ficăţei de pui cu sos picant
    • Frigărui din piept de curcan
    • Friptură perfectă de miel
    • Lasagna belgiană
    • Linte cu crenvuști
    • Mâncărică de ardei cu carne
    • Mâncărică de mazăre
    • Mâncărică picantă la cuptor
    • Miel la cuptor
    • Mini plăcinţele cu hribi
    • Morcovi copţi la pungă
    • Muşchi de porc la cuptor
    • Omleta cu broccoli si conopidă
    • Omletă cu piept de pui
    • Orez cu pui
    • Orez sălbatic cu stafide şi usturoi
    • Ouă coapte cu hribi
    • Plăcintă cu brânză sărată
    • Plăcintă de pui cu legume
    • Pui în sos chinezesc
    • Pui italian
    • Pui jamaican
    • Pui vienez
    • Pulpe crocante cu roşii şi cartofi noi
    • Pulpe de pui cu ciuperci
    • Pulpe de pui cu orez oriental
    • Pulpe de pui cu sos chinezesc
    • Pulpe de pui în lapte
    • Risotto cu fructe uscate
    • Ruladă cu spanac
    • Ruladă de porc
    • Ruladă exotică cu pui
    • Rulori de porc cu legume
    • Salata caldă de couscous
    • Şniţele de curcan
    • Tartă cu broccoli şi piept de pui
    • Tartă cu dovlecei
    • Tartă cu hribi
    • Tocăniţă de hribi
    • Tocăniţă sub capac de pâine
    • Turtiţe de cartofi cu rozmarin
    • Varză călită cu afumătură
  • ►Mâncăruri de post (12)
  • ►Paste şi pizza (21)
  • ►Prăjituri (41)
  • ►Supe şi ciorbe (12)
  • ►Torturi şi tarte (31)

Cuvinte cheie

televizor telina timp redus tirolez tocanita ton tort tort alb negru tort capsuni tort ciocolata tort cu banane tort cu frisca tort cu fructe de padure tort cu nuca tort cu visine tort delicios tortellini tort fructe tort mississippi trandafiri trunchi de copac turte turtite din cartofi turtite porumb ulei de masline ulei masline umpluta unt usturoi vanilie varza varza chinezeasca vas de lut verdeata vin vin alb vin spumant visine vita whiskey zahar zahar ars zahar brun zahar pudra zmeura

CyberChimps WordPress Themes

© Bucataria lui Dodo 2014