Ingrediente:
- 500 g ciuperci
- 1 ardei (de preferat roşu)
- 1 ceapă mică
- mărar proaspăt
- 60 g unt
- 50 ml ulei de măsline
- caşcaval
Preparare: Curăţăm ciupercile, pălăriuţele le lăsăm întregi, codiţele le tocăm mărunt. Călim în puţin ulei ceapa, adaugăm cozile ciupercilor tocate şi ardeiul tăiat cubuleţe. Lăsăm să scadă sucul de la ciupercuţe şi adăugăm puţin mărar tocat. Condimentăm cu sare şi piper după gust. Separat, topim untul cu restul de ulei de măsline, adăugăm mărar şi amestecăm energic pentru a se omogeniza. Acum începe partea mai puţin plăcută: luăm fiecare pălăriuţă şi o trecem rapid prin untul topit. De aceea vă recomand să cumpăraţi nişte ciuperci mai mari.
Umplem pălăriile cu amestecul preparat anterior…
Radem caşcaval din belşug peste ciupercuţe…
Introducem tava în cuptor pentru 20-25 de minute, până se rumeneşte caşcavalul deasupra..
Eu le-am lăsăt o idee mai mult în cuptor şi caşcavalul meu trecuse de stadiul de auriu :))
astea nu le-a putea refuza niciodata !!!! … ador ciupercutele ;)..