Bucataria lui Dodo

  • Despre mine
  • Meniuri
    • Pentru masa de Paște
  • Sugestii

Ciorbă de pui

Posted on 10 November, 2011 by Dodo

Ingrediente:

  • 1 pui întreg
  • 1 morcov
  • 1 ardei
  • 1 ceapă
  • 1 rădăcină pătrunjel
  • verdeaţă
  • tăiţei
  • borş magic
Preparare: Spălăm şi porţionăm puiul şi îl punem la fiert într-o oală mare pentru a avea mai multă ciorbiţă, nu doar carne. Avem grijă ca atunci când începe să fiarbă să adăugăm puţină sare şi să adunăm cu o spumieră sau cu o lingura spuma care se formează deasupra pentru a avea o supă limpede. Lăsăm carnea să fiarbă, de preferat acoperită cu un capac. Când intră furculiţa în ea şi este aproape fiartă dăm vasul deoparte şi strecurăm supa cu ajutorul unei strecurători dese într-o altă oală. Punem oala pe foc. Curăţăm şi tocăm legumele mărunt iar când supa clocoteşte adăugăm legumele. Dacă puiul nu este foarte bine fiert îl adăugăm din nou în oală să fiarbă. Trebuie să avem grijă ca în final să fie bine fiartă, să se desprindă uşor de pe oase, dar  totuşi să nu se rupă carnea. În concluzie, dacă e necesar lăsăm să fiarbă carnea în continuare alături de legume, cam 20 de minute până când rădăcinoasele sunt fierte. Adăugăm 1-2 linguri de borş magic, în funcţie de cât de acră vrem să avem ciorbiţa şi mai adăugăm puţină sare, tot după gust. Punem şi o mână bună de tăiţei cu ou şi mai lăsăm pe foc 3-4 minute, până când sunt fierţi.
De acum ne rămâne doar să savurăm o porţie fierbinte de ciorbiţă de pui, ideală pentru zilele friguroase din această perioadă…
Să vă fie de bine!
DSC02481

 

Posted in Supe şi ciorbe | Tags: carne pasare, ciorba, legume, pui, taitei | 2 Comments
« Ciupercuţe gratinate
Cornuleţe cu nucă (de post) »

2 thoughts on “Ciorbă de pui”

  1. Razvan says:
    30 November, 2011 at 12:33 am

    Reteta asta chiar ma face sa imi incerc talentul in a face mancaruri lichide a.k.a. ciorbe si supe 😀

    Reply
    • Bucataria lui Dodo says:
      30 November, 2011 at 10:36 am

      Ma simt onorata sa aud asta! Sper sa revii cu un comentariu in care sa spui cat de buna a fost 😀

      Reply

Leave a comment Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Cautare

Aboneaza-te

Ultimele retete

  • Tartă cu mousse de ciocolată
  • Chifle fără drojdie
  • Supă cremă de cartofi
  • Turtiţe de cartofi cu rozmarin
  • Beef wellington
  • Aperitiv cu somon şi brânză de capră
  • Pui italian
  • Chec cu lămâie şi mac
  • Macrou afumat
  • Mini plăcinţele cu hribi

Categorii retete

  • ►Aluaturi dulci (28)
  • ►Aperitive şi salate (36)
  • ►Ceva dulce (22)
  • ►Fursecuri (16)
  • ►Mâncăruri de bază (61)
  • ►Mâncăruri de post (12)
  • ►Paste şi pizza (21)
  • ►Prăjituri (41)
  • ▼Supe şi ciorbe (12)
    • Borş de ciolan afumat
    • Borş de peşte
    • Ciorbă de pui
    • Ciorbă rădăuţeană
    • Supă asiatică de pui
    • Supă cremă de cartofi
    • Supă cremă de linte (de post)
    • Supă cremă de mazăre (de post)
    • Supă de mazăre
    • Supă de pui
    • Supă de pui cu găluşte
    • Supă de roşii
  • ►Torturi şi tarte (31)

Cuvinte cheie

televizor telina timp redus tirolez tocanita ton tort tort alb negru tort capsuni tort ciocolata tort cu banane tort cu frisca tort cu fructe de padure tort cu nuca tort cu visine tort delicios tortellini tort fructe tort mississippi trandafiri trunchi de copac turte turtite din cartofi turtite porumb ulei de masline ulei masline umpluta unt usturoi vanilie varza varza chinezeasca vas de lut verdeata vin vin alb vin spumant visine vita whiskey zahar zahar ars zahar brun zahar pudra zmeura

CyberChimps WordPress Themes

© Bucataria lui Dodo 2014